Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέζονται στηρίξεις, θα μπορέσει να αντιδράσει;

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πιέζονται στηρίξεις, θα μπορέσει να αντιδράσει;
ΑΓΟΡΑ: Κάτω από τον κινητό μέσο των 100 ημερών ο γενικός δείκτης και το ερώτημα είναι: Θα βρει κουράγιο να αντιδράσει αύριο, ή θα βάλει στόχο τις 800 μονάδες και λίγο πιο κάτω; Οι τιμές είναι πλέον πιο ελκυστικές σε σχέση με λίγες συνεδριάσεις πριν, όμως τα διαγράμματα προβληματίζουν.

Άλλο να αγοράζεις Πειραιώς για παράδειγμα στα 3,20 ευρώ και άλλο στα 2,65-2,70 ευρώ. Άλλο να αγοράζεις Ελλάκτωρα στα 2,20 ευρώ και άλλο στα 1,73 ευρώ. Τώρα βέβαια με βάση τα διαγράμματα μπορεί να γίνουν και πιο ελκυστικές οι τιμές. Αλλά ποιος μπορεί να πετύχει ακριβώς τον πάτο και την κορυφή;

Μερικά διαγράμματα έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση. Άρα εξακολουθεί να θέλει προσοχή και υπομονή η αγορά. Μετά από τέτοιο «ξύλο» όμως θα πρέπει να δούμε μία αντίδραση, έστω και τεχνική. Ο τζίρος από την άλλη ήταν πάλι μεγάλος και σε πολλές μετοχές είδαμε πωλήσεις με… μανία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πρέπει να αντιδράσουν ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για χαμηλότερα. Γιατί αν δεν αντιδράσουν μπορεί να πάνε αρκετά κάτω, κοντά δηλαδή στα χαμηλά του Αυγούστου. Στην Πειραιώς ο απλός διακοσάρης είναι στα 1,9 ευρώ και εκεί έχει και ένα gap το οποίο κλείνει στα 1,78 ευρώ και είχε δημιουργηθεί τον περασμένο Μάιο. Στην Εθνική ο 200άρης είναι στα 1,90 ευρώ, το προηγούμενο δηλαδή χαμηλό του Αυγούστου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ούτε εδώ κράτησε η στήριξη. Έχει κόψει το ανοδικό κανάλι και έχει φύγει με φόρα χαμηλότερα και με τεράστιο όγκο. Να δεις που θα τρίβει τα χέρια της η Amber Capital. Λέτε να επιστρέψει τρίτη φορά;

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δεν πρέπει να χαθούν τα τρέχοντα επίπεδα. Άντε να πάει λίγο πιο κάτω, αλλά όχι σημαντικά. Έγραψε χαμηλό στα 0,7440 ευρώ αλλά έκλεισε στα 0,77 ευρώ και πάνω σε καλή στήριξη, αλλά άμα παραμείνει κακό το κλίμα στο ΧΑ, ποιος θα κοιτάξει στηρίξεις;

ΚΕΚΡΟΨ: Δεν κράτησε η στήριξη στα 2,65 ευρώ και η μετοχή έφυγε χαμηλότερα. Έχουμε εκφραστεί στο παρελθόν για τον τρόπο που «έπαιζαν» κάποιοι τη μετοχή και ότι δε μας άρεσε. Εδώ είναι σε κρίσιμα σημεία και αν η πτώση του ΧΑ κρατήσει μέρες ίσως δούμε και εδώ νούμερα πιο χαμηλά και μάλιστα σημαντικά.

ΕΚΤΕΡ: Έφυγε προ τα κάτω και έχει διασπάσει το κάτω μέρος του ανοδικού καναλιού μέσα στο οποίο ήταν από τα τέλη σχεδόν του 2017. Λίγο κάτω από τα 1,30 ευρώ βλέπουμε μια στήριξη.

PROFILE: Έπεσε και μάλιστα με όγκο. Τα 3,13 ευρώ είναι καλή στήριξη αλλά λίγο πιο κάτω κλείνει και αυτή ένα gap. Χαμηλό ημέρας στα 3,16 ευρώ και εκεί αντέδρασε αλλά στο κλείσιμο πιέστηκε και έκλεισε στα 3,20 ευρώ. Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή, ξεπέρασε τις 135 χιλ. τεμάχια.

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: Τι να μας πουν και αυτά! Απλά παραθέτουμε κάποια προκειμένου να δείξουμε αυτό που θεωρούμε σημαντικό, ότι δηλαδή η αγορά αν υποχωρήσει κάτω από εδώ θα έχουμε μεγάλες απώλειες στα χαρτοφυλάκια, ειδικά εκείνα που τοποθετήθηκαν στα ψηλά της αγοράς.

MODA BAGNO: Κάποιος ήταν αρκετά βιαστικός και την έκλεισε στο -30% και στα 0,40 ευρώ. Ξανά από την αρχή λοιπόν η μετοχή.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στο -14,19%

ΒΥΤΕ: Στα 0,99 ευρώ και στο -4,81% με όγκο 43 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 15,6 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Βρήκε δύναμη και έκλεισε στο +8,26%

ΑS COMPANY: Στα 3,08 ευρώ και στο +6,21% με όγκο 14 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 40,4 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης