Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Β. Κορέα για τα πυρηνικά

Trump: Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με την Β. Κορέα για τα πυρηνικά
«Οι διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκιάνγκ θα συνεχιστούν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Donald Trump επιθυμεί συζητήσεις με τη Β. Κορέα παρά τις τελευταίες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκιάνγκ
«Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκιάνγκ θα συνεχιστούν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, που η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε ως «πρόκληση».
Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε επιτυχώς χθες Τετάρτη (3/10) έναν «νέο τύπο» βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύεται «καθέτως» από υποβρύχιο μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσινγκτον ότι θα επαναληφθούν το Σάββατο 5/10 οι συνομιλίες σε επίπεδο τεχνικών ομάδων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Θέλουν να συζητήσουν και θα συζητήσουμε μαζί τους σύντομα», δήλωσε ο πρόεδρος Trump στον Λευκό Οίκο.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι της χθεσινής δοκιμής ήταν μικρού έως μέσου βεληνεκούς και εκτοξεύτηκαν από μια θαλάσσια πλατφόρμα.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Jonathan H offman σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο υπουργός Άμυνας Mark Esper και ο Γιαπωνέζος ομόλογός Taro Kono του συμφώνησαν σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ότι οι βορειοκορεατικές δοκιμές είναι «αχρείαστα προκλητικές και δεν προετοιμάζουν το έδαφος για τη διπλωματία».
Σε συνέχεια της πυραυλικής δοκιμής, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία ζήτησαν να διεξαχθεί αύριο 4/10 μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες θεωρούν την τελευταία δοκιμή ως «σοβαρή παραβίαση» των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης