Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ανακοίνωση που θα έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας για δίωξη κατά του Biden είχε ετοιμάσει ο Λευκός Οίκος

tags :
New York Times: Ανακοίνωση που θα έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας για δίωξη κατά του Biden είχε ετοιμάσει ο Λευκός Οίκος
Νέο επεισόδιο στον άγριο «πόλεμο» του προέδρου Trump και των Δημοκρατικών
Στην αποκάλυψη ότι ο Λευκός Οίκος είχε ετοιμάσει ανακοίνωση για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodimir Zelenskiy, με την οποία αυτός θα γνωστοποιούσε ότι οι Αρχές της χώρας του θα άρχιζαν έρευνα σε βάρος πολιτικών αντιπάλων του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump προχωρά με δημοσίευμα τους οι New York Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κείμενο είχαν καταρτίσει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΕΕ Gordon D. Sondland και ο ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία Κurt D. Volker, ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.
Ο Volker κατονομάστηκε στην καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη της 25ης Ιουλίου του Trump με τον Ουκρανό πρόεδρο.
Σύμφωνα με την καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Volker,  μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Trump, τον Rudolph Giuliani, σχετικά με τον «περιορισμό της ζημιάς» εξαιτίας της προσπάθειας του Αμερικανού προέδρου να πιέσει τον Oυκρανό ομόλογό για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον Jo Biden, πολιτικό αντίπαλο του μεγιστάνα.
Οι αποκαλύψεις αυτές συνιστούν ένα ακόμα επεισόδιο στον άγριο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Trump και των Δημοκρατικών, οι οποίοι έχουν κινήσει σε βάρος του τη διαδικασία παραπομπής του προέδρου των ΗΠΑ για κατάχρηση εξουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης