Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη

tags :
Παπαϊωάννου (Fast Finance ΑΕΠΕΥ): Το κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη
Αναμένουμε την προσέγγιση των οριοθετημένων στόχων της τριγωνικής διάσπασης, διατηρώντας βραχυπρόθεσμα την ψυχραιμία μας
Η Ελληνική κεφαλαιαγορά συνέχισε την πτωτική της πορεία μετά το σπάσιμο του τριγωνικού σχηματισμού 16 ημερών.
Ο 1ος στόχος από την ανωτέρω διάσπαση εντοπίζεται για τον ΓΔ στην ζώνη των 810-820 μονάδων και για τον FTSE 20 στις 2010-2020 μονάδες.
Η αναταραχή στις Διεθνείς αγορές που υπέβοσκε σε πολλά μέτωπα, λόγω πληθώρας θεμάτων, επανήλθε πάλι στην επιφάνεια.
Σε συνδυασμό με τα μακρο-οικονομικά στοιχεία διεθνώς που αρχίζουν να επιβεβαιώνουν τους φόβους για επιβράδυνση της Παγκόσμιας οικονομίας, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πτώση τόσο των Διεθνών όσο και της αδύναμης Ελληνικής αγοράς.
Και ενώ στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως τις τελευταίες μέρες το κόκκινο κυριαρχεί στις οθόνες, στις ομολογιακές αγορές ακόμα δεν έχει περάσει το κλίμα εντεινόμενης ανησυχίας.
Έτσι και στην Ελληνική αγορά ομολόγων, συνεχίζεται η επιτοκιακή αποκλιμάκωση σε όλη την καμπύλη, με την 5-ετή έκδοση να κινείται πέριξ του 0,7190% και την 10-ετή πέριξ του 1,3570%.
Στο Ελληνικό χρηματιστήριο η σχέση ανοδικών καθοδικών επιβεβαιώνει την αρνητική αλλαγή κλίματος.
Οι Τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να αντιπροσωπεύουν το 52,50% της συνολικής αξίας συναλλαγών με μεγάλες πιέσεις, καθιστώντας τον κλάδο αρνητικό σηματωρό για την μετέπειτα πορεία της αγοράς.
Ο ΜΥΤΙΛ (εγκαίνια νέου εργοστασίου), ΟΠΑΠ (Δημόσια πρόταση) και ο ΟΤΕ (αγορές Ιδίων), προσπαθούν να αντισταθούν στις πιέσεις για συγκεκριμένους λόγους ο κάθε τίτλος αλλά μόνο ένας τα κατάφερε .
Στο Γενικό Δείκτη, όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω, τα επόμενα σημεία στήριξης οριοθετούνται στην ζώνη 820-810 μονάδων.
Έγκυρη καθοδική διάσπαση της, οδηγεί στην επόμενη στήριξη των 790 μονάδων (ΚΜΟ expo 200 HM), βάζοντας σε περιπέτειες την μακροχρόνια τάση.
Πιθανή αντίδραση τις επόμενες μέρες θα βρει αντίσταση στα επίπεδα των 840 και 852 μον (ΚΜΟ 50 ΗΜ expo).
Αντίστοιχα για τον FTSE25 η κρίσιμη ζώνη στηρίξεων εντοπίζεται στις 2020-2010 μονάδες (ΚΜΟ 200 ΗΜ expo), με επόμενα σημεία τις 2000 (38,2% Fibo retracement), 1970 και 1920 (50% Fibo retracement). Οι κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2080, 2100 και 2120 μονάδες( ΚΜΟ 25 και 50 HM expo).
Συμπερασματικά αναμένουμε την προσέγγιση των οριοθετημένων στόχων της τριγωνικής διάσπασης, διατηρώντας βραχυπρόθεσμα την ψυχραιμία μας.
Στοχεύουμε επιθυμητά τεχνικά επίπεδα τιμών, σε μετοχές που το προηγούμενο διάστημα δεν μας έδιναν την ευκαιρία για αγορά και τα θεμελιώδη μεγέθη τους συνεχίζουν να καλυτερεύουν (βάσει στοιχείων 6-μηνου), πάντα σε συνεννόηση με τους επενδυτικούς μας συμβούλους.
Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αναπροσαρμόζοντας την στρατηγική μας αναλόγως.
Υπενθυμίζουμε την ρωσική παροιμία « Η Αρκούδα βγαίνει για κυνήγι όταν μυρίσει αίμα και φόβο», κάτι που ενίοτε έχει εφαρμογή και στις αγορές…

ΛΟΥΚΑΣ Β. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ / Corporate Advisor
Mc Banking & Finance
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης