Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 50,5 μονάδες ο δείκτης PMI

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2019 - Στις 50,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο της Ευρωζώνης επέστρεψε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Επιτάχυνση κατέγραψε η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/10) στοιχεία της Markit, επιστρέφοντας πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριότητας PMI διαμορφώθηκε στις 50,5 μονάδες, έναντι 49,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, δεχόμενος ώθηση κυρίως από την περιοχή της Γαλλίας, όπου ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 51,1 μονάδες.
Παράλληλα, η κατασκευαστική δραστηριότητα στη Γερμανία και την Ιταλία επέστρεψαν πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, καθώς οι δείκτης PMI διαμορφώθηκαν στις 50,2 μονάδες και 50,1 μονάδες αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο παραγματοποιήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι νέες παραγγελίες συνέχισαν την πτωτική τους τάση.
«Τα στοιχεία αποκάλυψαν επίμονες καθοδικές τάσεις, καθώς οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να υποχωρούν και ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης