Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida (Fed): Τα tweets του Trump δεν επηρεάζουν τη νομισματική πολιτική - Σε καλή κατάσταση η οικονομία των ΗΠΑ

tags :
Clarida (Fed): Τα tweets του Trump δεν επηρεάζουν τη νομισματική πολιτική - Σε καλή κατάσταση η οικονομία των ΗΠΑ
Ο αντιπρόεδρος της Fed τόνισε ότι η τράπεζα θα δράσει «κατάλληλα» ώστε να διατηρήσει χαμηλά ποσοστά ανεργίας και ισχυρή ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Τη θέση ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Donald Trump δεν επηρεάζουν τη νομισματική πολιτική της Fed, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Richard Clarida, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της Fed τόνισε ότι «τα tweets του Donald Trump δεν έχουν κανέναν αντίκτυπο στη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας», διευρκινίζοντας παράλληλα ότι η τράπεζα δεν επηρεάζεται ούτε από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
«Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και η αγορά εργασίας είναι πολύ υγιής», επεσήμανε ο κ. Clarida, ενώ πρόσθσε ότι «οι αποφάσεις για τα επιτόκια θα λαμβάνονται σταδιακά ανά συνεδρίαση».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «θα ενεργήσουμε κατάλληλα ώστε να διατηρήσουμε χαμηλά ποσοστά ανεργίας, ισχυρή ανάπτυξη και σταθερό πληθωρισμό», ενώ εμφανίστηκε «ιδιαίτερα ικανοποιημένος» με τις αποφάσεις της Fed κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.
«Έχουμε οκτώ συνεδριάσεις ανά έτος, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μία συνεδρίαση ανά φορά», δήλωσε ο κ. Clarida, διευκρινίζοντας ότι «δε βρισκόμαστε σε προκαθορισμένη πορεία».
Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Fed αναφέρθηκε και στους εξωτερικούς παράγοντες που λαμβάνει υπόψιν η τράπεζα κατά τις συνεδριάσεις της, όπως είναι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο, καθώς και ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης