Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν έπεισε η αντίδραση, με απώλειες έκλεισαν οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν έπεισε η αντίδραση, με απώλειες έκλεισαν οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Όταν μετά από 4 συνεχόμενες συνεδριάσεις με απώλειες περίπου 5,5% βγάζει αντίδραση αλλά δεν μπορεί να κρατηθεί στα υψηλά ημέρας, αυτή η εξέλιξη δεν είναι αυτή που θέλαμε. Θα περιμέναμε καλύτερους αγοραστές, αλλά προφανώς δεν είναι σίγουροι.

Στελέχη της αγοράς περιμένουν συνέχιση της υποχώρησης του ΧΑ και δείχνουν τις τράπεζες. Το κλείσιμο του τραπεζικού δείκτη με απώλειες 0,20% όταν ενδοσυνεδριακά είχε άνοδο μέχρι 2% περίπου τα λέει όλα. Η στήλη συνεχίζει να πιστεύει πως η αγορά χρειάζεται προσοχή και η διατήρηση ρευστότητας είναι απαραίτητη.

Οι τοποθετήσεις στην ανοδική κίνηση δεν είναι καλή επιλογή. Αναμονή και υπομονή με προσοχή στις στηρίξεις. Θα μπορούσε η αγορά να δει τις 790 μονάδες, όπου υπάρχει καλή στήριξη και είναι σημείο από το οποίο διέρχεται ο εκθετικός 200άρης ενώ ο απλός είναι σημαντικά πιο κάτω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μικρές απώλειες έκλεισαν όλες πλην της Alpha Bank η οποία έκλεισε αμετάβλητη. Μεγάλος ο τζίρος στη Eurobank, αλλά ειχε και μερικά πακέτα. Υψηλός ο τζίρος και στην Εθνική Τράπεζα. Οι δύο τους έκαναν το 33% του τζίρου της αγοράς.

CENERGY: Από τις λίγες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η οποία δεν έχει ακολουθήσει την αγορά. Λίγο αν υποχωρήσει ακόμα θα βρεθεί να καταγράφει απώλειες από την αρχή του 2019.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πολλά τα κομμάτια που βγήκαν και σήμερα και αν οι αγοραστές ήταν πιο δυνατοί θα έκανε περισσότερα. Προς το κλείσιμο έγινε προσπάθεια να πάει η μετοχή στα υψηλά ημέρας που ήταν στα 1,782 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 1,77 ευρώ. Το θετικό πρόσημο είναι μία θετική εξέλιξη, όπως και το γεγονός ότι κράτησε τα 1,77 ευρώ.

ΟΤΕ: Διατηρεί την καλή του εικόνα μέσα στην «καταιγίδα». Με όγκο 430 χιλ. τεμάχια έκλεισε με οριακή άνοδο και στα 12,75 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Πάνω από τα 8,25 ευρώ βρίσκει… τοίχο και γυρίζει. Ελπίζουμε να μη φύγει κάτω από τα 7,45 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Γύρισε στα 5 ευρώ με υψηλό έτους τα 5,70 ευρώ. Βέβαια και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της ΕΥΔΑΠ. Η αποτίμηση στα 181,5 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει βέβαια να κάνουμε και το συγκριτικό τεστ για να τα δούμε με ακρίβεια τα μεγέθη, αλλά η πρώτη ανάγνωση αυτό δείχνει.

MODA BAGNO: Πολλές φορές οδηγήθηκε η μετοχή σε δημοπρασία λόγω μεταβλητότητας. Έκλεισε στα 0,4540 ευρώ με άνοδο 13,50% και όγκο 33 χιλ. τεμάχια. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στα 0,50 ευρώ.

PROFILE: Αναμενόμενη κίνηση η ενεργοποίηση ξανά του προγράμματος αγοράς ιδίων. Χθες η μετοχή έφυγε με ορμή χαμηλότερα και με όγκο. Σήμερα πήραν το αίμα τους πίσω οι αγοραστές και την έκλεισαν στα 3,51 ευρώ με άνοδο 9,69%. Οι στηρίξεις κράτησαν, όχι ότι αυτοί που χειρίζονται τη μετοχή δεν το ξέρουν ή δεν προσέχουν τα γραφήματα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Από τα λίγα χαρτιά όπου δεν βγαίνουν εύκολα κομμάτια κάτω από τα 0,78 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Και εδώ κράτησε η μετοχή. Χαμηλό στα 2,11 ευρώ και δύσκολα έβγαιναν κομμάτια χαμηλά. Στο κλείσιμο πήγε σε υψηλό ημέρας και στα 2,17 ευρώ με συνολικό όγκο μόλις 20 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μεγάλες απώλειες για τη μετοχή με υψηλό όγκο. Στα 0,9360 ευρώ με πτώση 6,12% και όγκο 318 χιλ. τεμάχια. Δεν μας εκπλήσσει η κίνηση της μετοχής. Μετά τις άστοχες εκτιμήσεις της διοίκησης είναι λογικό κάποιοι να αποχωρούν. Στις τρέχουσες τιμές πάντως, έχει πατήσει ξανά στο παρελθόν με επιτυχία.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης