Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Θα υπερασπιστούμε τον ισπανικό αγροτικό τομέα από τους δασμούς των ΗΠΑ

Sanchez: Θα υπερασπιστούμε τον ισπανικό αγροτικό τομέα από τους δασμούς των ΗΠΑ
Η  Ισπανία αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ να εφαρμόσει αντίμετρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν
Λάβρος κατά των προτεινόμενων δασμών των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα εμφανίστηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
Αφού χαρακτήρισε τους προτεινόμενους δασμούς απαράδεκτους, ξεκαθάρισε πως θα υπερασπιστεί τον αγροτικό τομέα της χώρας απέναντι στα μέτρα αυτά. 
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για νέους δασμούς σε  μια σειρά προϊόντων της ΕΕ μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που χαρακτηρίζει παράνομες ορισμένες επιδοτήσεις στην Airbus.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ που προσανατολίζονται σε δασμούς, ύψους 7,5 δισ. δολαρίων. 
«Είμαστε μια κυβέρνηση που θέλει να διατηρήσει τις καλύτερες δυνατές διατλαντικές σχέσεις ... αλλά η δική μου ευθύνη ως πρωθυπουργός είναι να υπερασπιστούμε τον αγροτικό τομέα ενάντια σε κάθε προσπάθεια να μας οδηγήσει σε δασμούς», σημείωσε ο Sanchez μιλώντας σε συνέδριο στην περιοχή της Γαλικίας, όπως αναφέρει το Reuters.
Η Ισπανία εκτιμά ότι οι νέοι δασμοί, που η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι θα επιβάλει σε προϊόντα όπως το κρασί και το τυρί, θα επηρεάσουν περίπου το ένα δισεκατομμύριο ευρώ των ισπανικών εξαγωγών ετησίως.
Η  Ισπανία αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ να εφαρμόσει αντίμετρα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν.
Μάλιστα η ισπανική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Μαδρίτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. 
«Είναι κάτι που μας γεμίζει με ανησυχία», είπε ο Sanchez σχετικά με τους προτεινόμενους δασμούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης