Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία και Βενεζουέλα επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα

Ρωσία και Βενεζουέλα επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα
Συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στους στρατηγικούς τομείς παραγωγής, όπως πετρέλαιο, αέριο και γεωργία
Η Βενεζουέλα και η Ρωσία ανανέωσαν τα, συμβόλαια «υποστήριξης και συμβουλών» στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων στη νοτιοαμερικανική χώρα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
«Ανανεώσαμε όλα τα συμβόλαια στήριξης, συμβουλών και ανάπτυξης στον στρατιωτικό τεχνικό τομέα», δήλωσε ο Maduro αφού συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Yuri Borisov .
Αν και δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τις νέες συμφωνίες που υπογράφηκαν, ο  πρόεδρος της Βενεζουέλας υπογράμμισε πως περιλαμβάνουν «τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρήσεων σε όλους τους στρατηγικούς τομείς παραγωγής», όπως το πετρέλαιο, το αέριο και η γεωργία.
Η «στρατιωτική-τεχνική συνεργασία», από την πλευρά της, «ακολουθεί θαυμάσια την προβλεπόμενη πορεία», πρόσθεσε o Maduro μιλώντας στην κυβερνητική τηλεόραση.
Ο Maduro είχε δηλώσει την Τετάρτη (2/10) πως η επίσκεψη του Borisov θα χρησίμευε για να «τελειώσει το σφράγισμα» συμφωνιών σε διάφορους τομείς με την κυβέρνηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Η Ρωσία είναι ένας από τους κύριους συμμάχους του Καράκας --μαζί με την Κίνα, την Κούβα και την Τουρκία-- και δεύτερος δανειστής της Βενεζουέλας, μετά την Κίνα.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Mendvedev υποστήριξε την Παρασκευή (4/10) στην Αβάνα τον Maduro, η νομιμότητα του οποίου ως προέδρου δεν αναγνωρίζεται πλέον από περίπου 50 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν προσωρινό πρόεδρο της χώρας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido.
Ο Maduro χαιρέτισε την «εξαιρετική ομιλία» του Ρώσου πρωθυπουργού.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κρεμλίνο όπου είχε γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Η Βενεζουέλα είναι βυθισμένη στη χειρότερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας της.
Ο υπερπληθωρισμός στη χώρα υπολογίζεται από το ΔΝΤ σε 1.000.000%, η πετρελαϊκή παραγωγή έχει μειωθεί και η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει αυστηρές κυρώσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης