Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Στα σκαριά βρίσκεται σχέδιο αναβάθμισης της ΕΑΒ - Δεν θα υπάρξει αύξηση της θητείας

Παναγιωτόπουλος: Στα σκαριά βρίσκεται σχέδιο αναβάθμισης της ΕΑΒ - Δεν θα υπάρξει αύξηση της θητείας
Την Τετάρτη ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθεί το Παρίσι για διαπραγματεύσεις με την ομόλογό του σχετικά με την αγορά δυο πλοίων
Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο αναβάθμισης της ΕΑΒ για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας,  Ν. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Στόχος, όπως σημείωσε ο υπουργός, είναι να αναλάβει η ΕΑΒ την αναβάθμιση των F-16, όπως  και άλλα έργα, για να σταθεί η αμυντική βιομηχανία στα πόδια της.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι επιδιώκεται στο πλαίσιο της θωράκισης της χώρας η απεμπλοκή με το θέμα των Μιράζ.
Την  Τετάρτη, όπως είπε, θα επισκεφθεί το Παρίσι για διαπραγματεύσεις με την ομόλογό του σχετικά με την αγορά δυο πλοίων.
Ακόμη, με αφορμή την υπογραφή του Σάββατο της νέας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ, ανέφερε ότι η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ δίνει νέες προοπτικές και «δεν είναι εξοπλισμοί και άλλα», καθώς «όποιος θίγει το συμφέρον του ενός, θίγει και του άλλου».
Όπως είπε , «δεν είμαστε πολεμοχαρείς, ούτε θέλουμε πολέμους», προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να υπάρχει σοβαρό δόγμα αποτροπής για να γνωρίζουν οι αντίπαλοι ότι θα έχουν μεγάλο κόστος με ελάχιστο όφελος.
Περαιτέρω, επεσήμανε ότι στο τέλος του χρόνου θα προωθηθεί το σχέδιο για τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της θητείας κι στόχος είναι οι νέοι οπλίτες να αποκτήσουν δεξιότητες και πιστοποιητικά στο πλαίσιο της θητείας.
Σημείωσε ότι θα αξιοποιηθούν τα καλύτερα μυαλά και οι οπλίτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια για την απόκτηση πιστοποιητικών για χρήση υπολογιστών, ξένων γλωσσών, χειρισμού ειδικών μηχανημάτων, μαγείρων και άλλων δεξιοτήτων.
Ο υπουργός τέλος, επανέλαβε τη διαφωνία της κυβέρνησης με τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης