Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Νέο πολιτικό αδιέξοδο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Ο Sanchez προηγείται στις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά χωρίς αυτοδυναμία

Ισπανία: Νέο πολιτικό αδιέξοδο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - Ο Sanchez προηγείται στις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά χωρίς αυτοδυναμία
Η Ισπανία εισήλθε στην 4η συνεχόμενη προεκλογική περίοδο μετά την αποτυχία του Sanchez να σχηματίζει κυβέρνηση συνεργασίας με τους Podemos
Σε νέο αδιέξοδο φαίνεται ότι θα εισέλθει η Ισπανία και μετά τις πρόωρες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Σοσιαλιστές του Pedro Sanchez να ανακηρύσσονται και πάλι πρώτο κόμμα χωρίς όμως την απαραίτητη πλειοψηφία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του IMOP Insights που δημοσίευσε η εφημερίδα El Confidencial, οι Σοσιαλιστές λαμβάνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό που συγκέντρωσαν και στις εθνικές εκλογές του Απριλίου, δηλαδή 28,3% έναντι 28,7% στις προηγούμενες εκλογές.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, αυξάνει τα ποσοστά του στο 20,1% από 16,7% στις εκλογές του Απριλίου, οι Ciudadanos εμφανίζονται εξασθενημένοι στο 10,7% από 15,9%, ενώ το Αριστερό κόμμα των Podemos πέφτει στο 12%.
Η Ισπανία εισήλθε σε νέα προεκλογική περίοδο μετά την αποτυχία του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Pedro Sanchez, να εξασφαλίσει τη στήριξη των άλλων κομμάτων για να σχηματίσει κυβέρνησης συνεργασίας.
Οι συνομιλίες με τους Αριστερούς Podemos «σκόνταψαν» στον καταμερισμό των υπουργείων με αποτέλεσμα η Ισπανία να σέρνεται στην 4η κατά σειρά εκλογική της αναμέτρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης