Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εμφανίστηκε και δεύτερος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στο Ukrainegate

Reuters: Εμφανίστηκε και δεύτερος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στο Ukrainegate
Η ύπαρξη ενός δεύτερου ανώνυμου μάρτυρα ακολουθεί τις εκφράσεις δυσαρέσκειας από μέλη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
Ένας δεύτερος ανώνυμος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που γνωρίζει για τις σχέσεις του Donald Trump με την Ουκρανία, μίλησε με το εποπτικό όργανο της κοινότητας των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.
Σε συνέντευξή του στo ABC, ο Mark Zaid επιβεβαίωσε ότι ένας δεύτερος αξιωματούχος, προερχόμενος επίσης από την κοινότητα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανακρίθηκε από τον γενικό επιθεωρητή.
Ο Zaid  εκπροσωπεί τον πρώτο καταμηνυτή ατασθαλιών, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι, σε τηλεφωνική του επικοινωνία στις 25 Ιουλίου, ο Trump άσκησε πίεση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ώστε να φροντίσει να εκθέσει τον πολιτικό του αντίπαλο και διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών Joe Biden, σημειώνει το Reuters.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Trump απείλησε να αναστείλει ή ακόμη και να ακυρώσει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για να πιέσει τον Zelensky να διατάξει να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος του Biden και του γιου του Hunter.
Ο/η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος πιστεύεται ότι εργάζεται σε κάποια από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Η ταυτότητά του/της δεν έχει αποκαλυφθεί.
Η ύπαρξη ενός δεύτερου ανώνυμου μάρτυρα ακολουθεί τις εκφράσεις δυσαρέσκειας από μέλη του ίδιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Trump έπειτα από αίτημά του προς την Κίνα, την Παρασκευή, να ερευνήσει τον γιο του Biden ο οποίος είχε επιχειρηματικές δοσοληψίες με το Πεκίνο.
Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εξέφρασαν  ανησυχίες για τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου προς τρίτες χώρες ζητώντας τους βοήθεια για την προσπάθεια επανεκλογής του στις προεδρικές του 2020.
Το επίμαχο τηλεφώνημα και η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα οδήγησαν την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi να ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου μια επίσημη έρευνα σε βάρος του Trump με το ερώτημα της παραπομπής, δηλώνοντας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι οι ενέργειές του εκθέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών και την εθνική ασφάλεια.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης