Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Σύμφωνο μη επίθεσης» με τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου επιδιώκει να υπογράψει το Ισραήλ

«Σύμφωνο μη επίθεσης» με τις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου επιδιώκει να υπογράψει το Ισραήλ
«Αυτή η ιστορική πρωτοβουλία θα θέσει τέρμα στη σύγκρουση μεταξύ των αραβικών κρατών και του Ισραήλ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών
Την υπογραφή ενός «Συμφώνου μη επίθεσης» διαπραγματεύεται το Ισραήλ με τις χώρες του Περσικού  Κόλπου, όπως δήλωσε την Κυριακή (6/10/2019) ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών,  Israel Katz.
«Πρόσφατα έχω προωθήσει, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού, μια διπλωματική πρωτοβουλία για την υπογραφή ενός συμφώνου μη επίθεσης με τα αραβικά κράτη στον Κόλπο», έγραψε ο Katz στο Twitter.
«Αυτή η ιστορική πρωτοβουλία θα θέσει τέρμα στη σύγκρουση [μεταξύ των κρατών του Κόλπου και του Ισραήλ] και θα επιτρέψει την πολιτική συνεργασία μέχρι την υπογραφή ειρηνευτικών συμφωνιών», ανέφερε.
Ο Katz δήλωσε ότι παρουσίασε το σχέδιο στους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών και στον απεσταλμένο του ΟΗΕ Jason Greenblatt κατά τις συναντήσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο 2019.
«Θα συνεχίσω να ενεργώ για να ενισχύσω τη θέση του Ισραήλ στην περιοχή και στον κόσμο», πρόσθεσε.
Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τα κράτη του Κόλπου σχετικά με την έκθεση.
Τον περασμένο μήνα, ο Katz δήλωσε ότι συναντήθηκε με έναν ομόλογό του από μια αραβική χώρα, την οποία δεν κατονόμασε και με την οποία το Ισραήλ δεν έχει επίσημες σχέσεις για να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης του Ιράν και «ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το Ισραήλ έχει διπλωματικές σχέσεις με μόνο δύο αραβικά κράτη, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης