Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λανθασμένη η στρατηγική της κυβέρνησης ΝΔ για τους λαθρομετανάστες, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Λανθασμένη η στρατηγική της κυβέρνησης ΝΔ για τους λαθρομετανάστες, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ
Η Ελλάδα πρέπει να θωρακίσει τα νησιά και να αποτρέψει οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση από πλοιάρια δουλεμπόρων ή κυκλωμάτων που λυμαίνονται μαζί με τις ΜΚΟ τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Η στρατηγική της ΝΔ για τους λαθρομετανάστες – όχι μετανάστες, οικονομικοί ή πρόσφυγες από εμπόλεμη ζώνη – είναι λανθασμένη καθώς ακολουθεί τα καταστροφικά μονοπάτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Μέτρα όπως bonus στους δήμους που θα δεχθούν λαθρομετανάστες είναι τουλάχιστον παιδαριώδη.
Εάν απαλλαγούμε από την προκατάληψη ο μόνος που κατάφερε να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές ήταν ο Salnvini στην Ιταλία όπως εξηγεί ορθά το Gatestone Institute.
Η Ελλάδα πρέπει να θωρακίσει τα νησιά και να αποτρέψει οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση από πλοιάρια δουλεμπόρων ή κυκλωμάτων που λυμαίνονται μαζί με τις ΜΚΟ τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να χαράξει μια ξεκάθαρη πολιτική σύρεται στις καταστροφικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα και κάθε λογής από τον τρίτο κόσμο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.α. κατάφεραν να φθάσουν στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα τείχος από το ναυτικό σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να βάλλει ένα τέλος στην παράνομη μετανάστευση.
Πως η Ελλάδα προστατεύει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τους λαθρομετανάστες και από τις συνεχείς ταραχές;.
Η περίπτωση της Μόρια στην Λέσβο έρχεται να αποδείξει ότι όλη η στρατηγική καταυλισμών είναι εγκληματικό λάθος που το πληρώνει η τοπική κοινωνία και ακολούθως και όλη η Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ επισκέφθηκε την Ελλάδα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Pompeo και η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.
Η στρατηγική της Τουρκίας δεν αποδεικνύει μόνο ότι δεν υπολογίζει την Ελλάδα αλλά προκαλεί και τις ΗΠΑ με την απαράδεκτη στρατηγική της να κλιμακώσει την ένταση στο πλαίσιο των εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
1)Η προκλητικότατη στρατηγική του Yavuz που στην κυριολεξία εισέβαλλε στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ με στόχο να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Οι τούρκοι εδώ και καιρό κλιμακώνουν την ένταση σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Αιγαίο με ένα βασικό στόχο να συνδιαχειριστούν το φυσικό αέριο.
Δεν επιδιώκουν πόλεμο ή στρατιωτική εμπλοκή – και ας δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι – γνωρίζουν ότι Ευρώπη, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρος δεν θα αντιδράσουν και με την κλιμάκωση των προκλήσεων θα φθάσουν στον επιδιωκόμενο στόχο.
Οι τούρκοι έχουν ένα στόχο συνδιαχείριση και αυτό ήδη αρχίζουν να το επιτυγχάνουν.
Ο αμερικανικός παράγοντας πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση, οι αναφορές για την σημασία της Ελλάδος δεν επαρκούν.
Σε κάθε περίπτωση οι τούρκοι πρέπει να έχουν ένα ελάχιστο δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, οι αμερικανοί αποκλείεται να μην γνωρίζουν τα σχέδια των τούρκων και είτε ανεπίσημα συναινούν, είτε έχουν αφήσει την Τουρκία ελεύθερη να προκαλεί στην περιοχή.
2)Η Τουρκία προκαλεί και απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη και με άλλο τρόπο ακόμη πιο επικίνδυνο, μέσω της λαθρομετανάστευσης.
Δεν είναι μετανάστευση αλλά λαθρομετανάστευση και τα ελληνικά σύνορα αποδεικνύονται ξέφραγο αμπέλι.
Μόνο το τελευταίο διάστημα οι ροές λαθρομεταναστών έχουν εκτοξευθεί και αυτό αποδεικνύει ότι η Τουρκία παίζει βρώμικο παιχνίδι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα… στο Αιγαίο.
Με βάση μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση του Gatestone Institute εξάγονται δύο συμπεράσματα
Α)Στην Ελλάδα και Ιταλία καταφθάνουν λαθρομετανάστες
Β)Είναι πολύ ύποπτες ορισμένες MKO Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η Open Arms η οποία έχει διαδραματίσει έως πολύ ύποπτο ρόλο σε Ισπανία, Ιταλία και εσχάτως και στο Αιγαίο Πέλαγος.
Είναι προφανές τι συμβαίνει η Τουρκία μέσω των προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και με την χειραγώγηση των λαθρομεταναστών ασκεί ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα και την Ευρώπη ώστε να επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους της.

Υποσημείωση
Η φωτογραφία δεν υποδηλώνει μετανάστες κατατρεγμένους από πολέμους και πείνα.
Η κυβέρνηση ας δει την αλήθεια και ας λάβει άμεσα μέτρα κατά των λαθρομεταναστών
Image


Gatestone Institute: Ο Salvini έφυγε οι μετανάστες ήρθαν κατά χιλιάδες σε Ιταλία και Ελλάδα και η ύποπτη MKO Open Arms

Ο Salvini έφυγε οι μετανάστες ήρθαν κατά χιλιάδες σε Ιταλία και Ελλάδα είναι το συμπέρασμα μιας ενδιαφέρουσας ανάλυσης του Gatestone Institute.
Επίσης αναλύεται ο ύποπτος ρόλος της ΜΚΟ Open Arms και επισημαίνεται ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι οικονομικοί μετανάστες δεν προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη.
Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας, έχει δεσμευθεί να ανατρέψει την σκληρή προσέγγιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini για τη μεταναστευτική πολιτική, φαίνεται να προκάλεσε ένα νέο κύμα μαζικής μετανάστευσης από τη βόρεια Αφρική.
Περισσότεροι από 1.400 μετανάστες έφτασαν στις ιταλικές ακτές από τότε που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM).
Πολλοί από τους λαθρομετανάστες φτάνουν στην Ιταλία χρησιμοποιώντας νέες διαδρομές ξεκινώντας από την Τουρκία.
Οι μαφίες λαθρομεταναστών χρησιμοποιούν επίσης νέες διαδρομές στη Νότια Μεσόγειο για να μεταφέρουν τους ανθρώπους στην Ιταλία από την υποσαχάρια Αφρική.
Τις τελευταίες εβδομάδες, εγκληματικές ομάδες χρησιμοποίησαν μικρά σκάφη για τη μεταφορά μεταναστών από τη Λιβύη στην Τυνησία κ.α..
Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας φαίνεται επίσης να υιοθετεί μια πιο επιεική προσέγγιση στα σκάφη διάσωσης των ευρωπαϊκών φιλανθρωπικών οργανώσεων, τα οποία ωστόσο έχουν κατηγορηθεί για συντονισμό με τις μαφίες λαθρομεταναστών.
Ενώ ο Salvini είχε απαγορεύσει στα πλοία διάσωσης μεταναστών να αποβιβάζονται σε Ιταλικά λιμάνια, η πιο επιεικής προσέγγιση της νέας κυβέρνησης φαίνεται να ενθαρρύνει επίσης τις ευρωπαϊκές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).
Στις 23 Σεπτεμβρίου, στην Ισπανία η ΜΚΟ Open Arms ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις μεταναστευτικές διασώσεις στο πλοίο Astral.
Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή εναντίον της ΜΚΟ «Open Arms».
Στις 21 Αυγούστου, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ισπανίας Κάρμεν Κάλβο δήλωσε στο ραδιόφωνο της Cadena SER ότι το Open Arms δεν είχε άδεια μετακίνησης μεταναστών και θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ για παραβίαση της απαγόρευσης της ναυσιπλοΐας στις θάλασσες της Λιβύης.
Η απειλή αυτή δεν φαίνεται να αποθάρρυνε την ΜΚΟ Open Arms.
Τώρα λέει ότι θα διασώσει τους μετανάστες στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
ΜΚΟ, όπως το open Arms, ισχυρίζονται ότι διαδραματίζουν ένα ανεκτίμητο ανθρωπιστικό ρόλο στη διάσωση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο ωστόσο οι στατιστικές δείχνουν κάτι εντελώς διαφορετικό.
Από αυτούς που έφθασαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2019, οιο 600 (21%) ήταν από την Τυνησία. Οι 400 (14%) ήταν από το Πακιστάν.
Οι 300 (10%) ήταν από την Αλγερία, επίσης 300 (10%) προέρχονταν από το Ιράκ.
Οι 200 (7%) ήταν από την Ακτή του Ελεφαντοστού και επίσης 200 (7%) ήταν από το Μπαγκλαντές και οι 100 (3,5%) ήταν από το Σουδάν.
Επίσης 100 (3,5%) ήταν από το Ιράν και 100 (3,5%) ήταν από το Μαρόκο και 50 (1,7%) ήταν από την Αίγυπτο, σύμφωνα με την UNHCR.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ιταλία είναι οικονομικοί μετανάστες, όχι πρόσφυγες που φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες.
Σε μερικές περιπτώσεις, οι μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα είναι σκληροί εγκληματίες που υποδύονται τον ρόλο του μετανάστη – λαθρομετανάστη.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, η ιταλική εφημερίδα Il Giornale ανέφερε ότι Εν τω μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Μάλτας συναντήθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μάλτας, στη Βαλέτα, όπου συμφώνησαν σε μια προσωρινή πρόταση για τους μετανάστες να "αναδιανεμηθούν οικειοθελώς" σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το σχέδιο των τεσσάρων σημείων, το οποίο θα παρουσιαστεί στους υπουργούς εσωτερικών των 28 κρατών μελών της ΕΕ σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 17-18 Οκτωβρίου, αποσκοπεί στην ενίσχυση της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας παρουσιάζοντας την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».
Παρόμοιες προτάσεις απέτυχαν στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει, κυρίως επειδή η έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι μύθος.
Μέχρι στιγμής μόνο έξι κράτη της ΕΕ συμφώνησαν για την αναδιανομή των μεταναστών η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Giuseppe Conte επέμεινε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν πρέπει πλέον να τροφοδοτεί αντι-ευρωπαϊκή προπαγάνδα.
Είπε επίσης ότι η υπιότερη γραμμή της κυβέρνησης για την παράνομη μετανάστευση βασίζεται στη "φόρμουλα ενός νέου ανθρωπισμού".
Βασικά, η Ιταλία λέει στην Ευρώπη ότι εγκαταλείπουμε την πολιτική του παρελθόντος.
Στέλνει ένα μήνυμα ότι η Ιταλία επέλεξε να επανέλθει στη γραμμή της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας, αντί να ευθυγραμμιστεί με χώρες [κατά των μεταναστών] όπως η Ουγγαρία και την Πολωνία.
Ο Salvini καταδίκασε τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας ότι ακολουθεί την γραμμή άλλων χωρών.
Ο Salvini επίσης κατηγόρησε το Conte για την νέα πλημμύρα  μαζικής μετανάστευσης:
Ο Conte άνοιξε ξανά τα ιταλικά λιμάνια, και μετά από 2 χρόνια ξανά οι μετανάστες έρχονται ανέφερε ο Salvini.
Με βάση τα στοιχεία όταν ο Salnvini ανακοίνωσε τις σκληρές πολιτικές μετανάστευσης τον Ιούνιο του 2018, ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών στην Ιταλία - καθώς και ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων - μειώθηκε δραστικά.
 Ο αριθμός των νέων αφίξεων μειώθηκε από 119.369 το 2017 σε 23.370 το 2018, δηλαδή μείωση κατά 80%, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Κατά την ίδια περίοδο, ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων μειώθηκε από 2.873 σε 1.311 σημειώνοντας μείωση άνω του 50%.
Παρόμοια τάση συνεχίστηκε το 2019  περίπου 2.800 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία δια θαλάσσης μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του 2019, σε σύγκριση με 16.600 κατά το α΄ 6μηνο του 2018 και 83.800 το 2017, σύμφωνα με την UNHCR.
Αυτή η πτωτική τάση αντιστράφηκε σαφώς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο, όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Η επιστροφή της μαζικής μετανάστευσης στην Ιταλία είναι πιθανό να ωθήσει τους Ιταλούς ψηφοφόρους πιο μαζικά στον Salvini, ο οποίος είναι πλέον ο πιο αξιόπιστος πολιτικός στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα Il Giornale στις 19 Σεπτεμβρίου.
Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι ο Salvini και το κόμμα της Συμμαχίας είναι πλέον το πιο δημοφιλές πολιτικό κόμμα στην Ιταλία και ότι αν διεξαχθούν εκλογές θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά.
«Η νέα κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από την κρίση των Ιταλών ψηφοφόρων για πολύ καιρό», είπε ο Salvini στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης