Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες – Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία σε τρένα, προαστιακό

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες – Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία σε τρένα, προαστιακό
Θα επηρεαστούν και τα δρομολόγια του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες εντός της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, προβλήματα θα υπάρξουν κυρίως στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και του προαστιακού.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει εξαγγείλει τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας, μεταξύ 05:00 και 08:00, 13:00 και 16:00, 21:00 με 24:00 για αύριο Τρίτη 8/10, από τις οποίες αναμένεται να έχουν επιπτώσεις σε όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας.
Για την Τετάρτη 9/10 οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Σημειώνεται πως τις ώρες των στάσεων εργασίας, καθώς και την ημέρα της 24ωρης απεργίας, το μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.
«Η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από συλλογική σύμβαση, και να τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα και της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας πως «η συλλογική σύμβαση εργασίας του ΟΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί από το Μάρτιο και βρίσκεται 'εγκλωβισμένη' στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί».
«Αντιδρούμε στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, μέσω του οποίου προωθούνται πρωτόγνωρες διαδικασίες, που όχι μόνο καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα - όσα μας έχουν απομείνει - αλλά προωθούνται και διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης