Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +0,17% και τα 58,47 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές διακυμάνσεις στο πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +0,17% και τα 58,47 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε οριακά κέρδη +0,11%
Οριακή άνοδο σημείωσε σήμερα Δευτέρα (7/10) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τη μελλοντική ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent είχε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,17% στα 58,47 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,87 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Τόσο το Brent, όσο και το αμερικανικό αργό ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα με συνολικές απώλειες άνω του -5%, κυρίως εξαιτίας των ασθενέσθερων στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα ΗΠΑ και Κίνας, την ίδια στιγμή που οι επενδυτές αναμένουν τον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες.
Image
Οι εμπορικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να εργαστούν από κοινού στην επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας και την ολοκλήρωση των εντάσεων που έχουν λάβει χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες.
«Οι μακροοικονομικές δυσκολίες ξεπερνούν τις ανησυχίες για την προσοφρά πετρελαίου προς το παρόν, παρά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και το περιορισμένο "μαξιλάρι" πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας», σχολίασε ο αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης