Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Είναι αυτονόητο ότι θα τηρήσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις

tags :
Μηταράκης: Είναι αυτονόητο ότι θα τηρήσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις
Ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε ότι σήμερα (7/10/2019) λήγει η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί άλλη παράταση
Την πρόθεση της κυβέρνησης να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις με τρόπο που όμως δεν θα δημιουργήσει δημοσιονομική αστάθεια επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης.
«Είναι δεδομένο ότι η αποπληρωμή των αναδρομικών θα γίνει με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει δημοσιονομική αστάθεια» είπε μιλώντας στο Real FM.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις του ΣτΕ, δήλωσε: «Ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι καθαρογραμμένες αποφάσεις του ΣτΕ.
Οι αποφάσεις απ’ ό,τι φαίνεται παραδέχονται ως συνταγματική τη βάση υπολογισμού των συντάξεων που καταβάλλονταν στις 31/12/2014.
Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις για το τι σημαίνει αυτό για τα αναδρομικά και μέχρι να δούμε τις τελικές αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη.
Αυτό που είναι δεδομένο είναι η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
Είναι αυτονόητο ότι θα τηρήσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Το πιο σημαντικό είναι ότι σχεδιάζουμε το μέλλον, δημιουργώντας το νέο ασφαλιστικό που θα αντικαταστήσει τον Νόμο Κατρούγκαλου και το οποίο θα στηριχθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ».
Σχετικά με τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών σημείωσε: «Εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την τελική εκτίμηση του κόστους των όποιων αναδρομικών μπορεί να προκύπτουν.
Θα αποπληρωθούν με έναν τρόπο, που σε καμία περίπτωση δεν θα θέσει σε κίνδυνο το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα.
Είναι δεδομένο ότι θα γίνει με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει δημοσιονομική αστάθεια».
Τέλος, ο κ. Μηταράκης υπενθύμισε ότι σήμερα (7/10/2019) λήγει η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί άλλη παράταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης