Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βάλλεται πανταχόθεν ο Trump – Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον υποχρεώνει να δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρου 8 ετών

Βάλλεται πανταχόθεν ο Trump – Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον υποχρεώνει να δημοσιοποιήσει τις επιστροφές φόρου 8 ετών
Το δικαστήριο απέρριψε την αιτιολογία της προεδρικής ασυλίας και τον υποχρεώνει σε δημοσιοποίηση των επιστροφών και εξέταση καταθέσεων που έχει κάνει σε δύο γυναίκες, την Stormy Daniels και την Karen McDougal
Δεν έφτανε η έρευνα που ξεκίνησαν οι Δημοκρατικοί εναντίον του, ο Πρόεδρος Donald Trump έχασε τη Δευτέρα την δίκη για να σταματήσει την απελευθέρωση των προσωπικών και εταιρικών φορολογικών δηλώσεών του στο πλαίσιο μιας ποινικής έρευνας που έχει ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη.
Οι δικηγόροι του Trump άσκησαν αμέσως έφεση κατά της απόφασης.
Τον Αύγουστο, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Cyrus Vance Jr., ζήτησε την εξέταση και δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων της εταιρίας  Mazars USA του προέδρου Trump των τελευταίων 8 χρόνων.
Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης την εξέταση των καταβολών χρημάτων σε δύο γυναίκες, την πορνοστάρ Stormy Daniels και το μοντέλο του Playboy Karen McDougal, που φέρεται να δωροδοκήθηκαν πριν από τις εκλογές του 2016 για να μην αποκαλύψουν υποτιθέμενη ερωτική σχέση που είχαν με τον υποψήφιο τότε πρόεδρο Trump.
Προσπαθώντας να εμποδίσει την κοινοποίηση των φορολογικών δηλώσεών του, οι δικηγόροι του Trump επικαλέστηκαν την ασυλία που του εξασφαλίζει το αξίωμα του προέδρου, όχι μόνο από την ποινική δίωξη αλλά και από το να διερευνάται ποινικά από εισαγγελέα ή οποιονδήποτε άλλο.
Για να ξεπεράσει τη σκόπελο της ασυλίας στην αγωγή του Προέδρου, το Περιφερειακός δικαστής Viktor Marrero, απέρριψε την άποψη Trump, λέγοντας ότι θα μπορούσε να «αποτρέψει το έργο της δικαιοσύνης», όσον αφορά στην εξέταση της συμπεριφοράς ενός Προέδρου.
Ερωτώμενοι από το CNBC εκπρόσωποι τόσο του Λευκού Οίκου όσο και του γραφείου Vance αρνήθηκαν να προβούν σε σχολιασμό.
 
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης