Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε αναδιάρθρωση δανεισμού προχώρησε η Βαρβαρέσος

tags :
Σε αναδιάρθρωση δανεισμού προχώρησε η Βαρβαρέσος
Αναδιάρρωση δανεισμού για τη Βαρβαρέσος
Η εταιρία ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπεγράφη Συμφωνία (MoU) στις 7 Οκτωβρίου 2019  για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων ως εξής:
-Υφιστάμενο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 6,1 εκατ. eυρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, AlphaBank και Αττικής και υφιστάμενο δανεισμό 0,69 εκατ. ευρώ με την Εθνική με 12ετή αποπληρωμή.
-Νέο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 2,4 εκατ. ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, Alpha και ΕΤΕ με 7ετή αποπληρωμή στα πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου του Ν. 4399/2016.
-Υφιστάμενος Δανεισμός για κεφάλαιο κίνησης 4,3 εκατ. ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha με ανακύκλωση μέσω factoring
-Βραχυπρόθεσμη πίστωση  ύψους 1,1 εκατ. ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha  για προεξόφληση επιχορήγησης
Για την εξασφάλιση των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων θα υπάρξουν προσημειώσεις επί των ακινήτων και του εξοπλισμού της Εταιρίας, προσωπικές εγγυήσεις και ενεχυρίαση μετοχών των βασικών μετόχων.
Επίσης τέθηκε όρος για τοποθέτηση Chief Restructuring Officer (CRO).
Με την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων και την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου η Εταιρία, όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. κ. Αργύρης Σαρρίδης, σύμφωνα με την ανεξάρτητη επισκόπηση επιχειρηματικού πλάνου (IBR) που εκπονήθηκε από την εταιρία Grant Thornton αποκτά βιώσιμη προοπτική διεισδύοντας σε νέες καινοτόμες niche-αγορές, μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη ρευστότητα και κερδοφορία. Το ανωτέρω IBR αποτέλεσε τη βάση της συμφωνίας των Τραπεζών με τη ΔΕΗ για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της Eταιρίας και την έγκριση χρηματοδότησης του εγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου.

www.bannkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης