Διεθνή

Καμπανάκι Γαλλίας σε Τουρκία: Η εισβολή στη Συρία οδηγεί σε αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους

Καμπανάκι Γαλλίας σε Τουρκία: Η εισβολή στη Συρία οδηγεί σε αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους
Φόβους για αναβίωση του ISIS εκφράζει το Παρίσι
Προειδοποιεί η Γαλλία ότι η τουρκική εισβολή στην Συρία μπορεί να οδηγήσει σε αναβίωση του ISIS.
Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη βορειοανατολική Συρία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων στην περιοχή, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η Florence Parly, Γαλλίδα υπουργός Αμύνης.
Η Γαλλία είναι ένας από τους κύριους συμμάχους της Ουάσιγκτον στον συνασπισμό εναντίουν Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
«Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε αυτή η εξαγγελθείσα αποχώρηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας να μας αποπροσανατολίσει από τον στόχο που όλοι επιδιώκουμε - τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε η κ. Parly.
Η υπ. Αμύνης της Γαλλίας προσέθεσε πως «μια τέτοια κίνηση μπορεί να ενισχύσει το Ι.Κ. παρά να το αποδυναμώσει και να το εξαλείψει».
Χθες βράδυ (6/10), ο Donald Trump είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Erdogan και του ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή, δίνοντας του το «πράσινο φως» για εισβολή της Τουρκίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως επιθυμεί να δώσει ένα τέλος στην εμπλοκή των ΗΠΑ σε «αυτούς τους ατελείωτους πολέμους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης