Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Να δοθεί σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα καθίσταται φιλική προς τις επενδύσεις

tags :
Κορκίδης: Να δοθεί σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα καθίσταται φιλική προς τις επενδύσεις
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σχολίασε τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό
«Η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της κυβέρνησης να ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική και συνακόλουθα στήριξης των επιχειρήσεων».
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.
«Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει δοκιμαστεί σκληρά την τελευταία δεκαετία στηρίζοντας, σε αντίξοο περιβάλλον, την ελληνική οικονομία και συμβάλλοντας καθοριστικά στην απασχόληση.
Η απαιτητική πρόβλεψη επιτάχυνσης της ανάπτυξης στο 2,8% το 2020, από το 2% του ΑΕΠ το 2019, αποτελεί κοινό στόχο όλων» επεσήμανε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, ρεαλιστική κρίνεται η εκτίμηση αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,8%, των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και η βελτίωση των δεικτών απασχόλησης-ανεργίας.
«Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να υποβοηθηθούν οι φοροελαφρύνσεις ύψους 1,2 δις ευρώ, αλλά και να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα καθίσταται πλέον φιλική προς τις επενδύσεις» υποστήριξε ο κ. Κορκίδης και κατέληξε επισημαίνοντας «σύμφωνα με το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο το προσχέδιο εμπίπτει εντός του εύρους των μακροοικονομικών προβλέψεων και ο προϋπολογισμός του 2020 θεωρείται αισιόδοξος, αλλά εφικτός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης