Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για τουρκική εισβολή στη Συρία: Η όποια βιώσιμη λύση δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα

Κομισιόν για τουρκική εισβολή στη Συρία: Η όποια βιώσιμη λύση δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα
Είμαστε δεσμευμένοι στην ενότητα, στην εθνική κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα του συριακού κράτους αναφέρει η Κομισιόν
Την θέση ότι «η όποια βιώσιμη λύση για τη Συρία δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα διατύπωσε η Maja Kocijancic, εκπρόσωπος της Κομισιόν για την εξωτερική πολιτική με αφορμή την επικείμενη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας.
«Επίσης, είμαστε δεσμευμένοι στην ενότητα, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του συριακού κράτους» υποστήριξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, η οποία ερωτηθείσα σχετικά με την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και το ενδεχόμενο επιστροφής Σύρων προσφύγων σε "ασφαλή ζώνη", ανέφερε ότι η θέση της ΕΕ για τις επιστροφές είναι ξεκάθαρη και αφορά «ασφαλείς, οικειοθελείς και αξιοπρεπείς επιστροφές» κάτι που όπως είπε δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
«Θέλουμε μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση και σχετική εργασία είναι σε εξέλιξη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών την οποία υποστηρίζουμε» τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας πως η ΕΕ υποστηρίζει επίσης τις γειτονικές χώρες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και την Τουρκία μέσω του Ταμείου Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες ύψους 6 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη στάση των ΗΠΑ και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές σε διαφορετικά επίπεδα που αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ το θέμα των εξελίξεων στη Συρία θα απασχολήσει και τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, στο συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης