Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Lavrov – Cavusoglu για τις εξελίξεις στη Συρία και τα Βαλκάνια

Επικοινωνία Lavrov – Cavusoglu για  τις εξελίξεις στη Συρία και τα Βαλκάνια
Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο υπέρ της ενίσχυσης και ανάπτυξης της ρωσοτουρκικής συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Τουρκίας Sergey Lavrov – Mevlut Cavusoglu, συζήτησαν για την κατάσταση στην βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα 8/10, με  πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, οι δύο αξιωματούχοι «συζήτησαν λεπτομερώς την διαδικασία της διευθέτησης της συριακής κρίσης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση στην βόρειοανατολική Συρία» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Οι υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν τον εντατικό διάλογο με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της ρωσοτουρκικής συνεργασίας προς όλες τις κατευθύνσεις», ενώ αντάλλαξαν και απόψεις για την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Υπενθυμίζεται ότι ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Τουρκία είχαν προβεί σε κάποιου είδους ενημέρωση της Ρωσίας, είτε για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία, είτε για την επικείμενη κίνηση των δυνάμεων της Τουρκίας στη Συρία.
«Όχι κανείς δεν ενημέρωσε», τόνισε σε δηλώσεις του νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov.
«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι είδους στρατεύματα αποχωρούν από εκεί, πόσα είναι αριθμητικά και αν αποχωρούν.
Υπήρξαν διάφορες δηλώσεις περί αποχώρησης στρατευμάτων από διάφορα μέρη του κόσμου, οι οποίες στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκαν.
Γι' αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την 1η Οκτωβρίου ότι η Άγκυρα προτίθεται να δημιουργήσει μόνη της μια ζώνη ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη Συρία, καθώς δεν μπόρεσε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις συνομιλίες που είχε με την αμερικανική πλευρά.
Στις 7 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να απομακρύνουν τα στρατεύματα τους από την βόρειοανατολική Συρία, όπου η Άγκυρα προτίθεται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης