Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donohoe (Ιρλανδός ΥπΟΙΚ): Ανακοίνωσε δαπάνες 1,2 δισ. ευρώ, για να πέσει «στα μαλακά» η Ιρλανδία αν υπάρξει άτακτο Brexit

Donohoe (Ιρλανδός ΥπΟΙΚ): Ανακοίνωσε δαπάνες 1,2 δισ. ευρώ, για να πέσει «στα μαλακά» η Ιρλανδία αν υπάρξει άτακτο Brexit
«Πολύ δύσκολο» θα είναι ένα άτακτο Brexit για την Ιρλανδία – Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα πληγούν ύψους 1,2 δισ. ευρώ, αν συμβεί, ανακοίνωσε ο Ιρλανδός ΥπΟΙΚ Paschal Donohoe
Την ύπαρξη δημοσιονομικού ελλείμματος που θα ανέρχεται σε ποσοστό 0,6% του ιρλανδικού ΑΕΠ το 2020, ανακοίνωσε σήμερα 8/10, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Paschal Donohoe στην περίπτωση μιας άτακτης εξόδου από την ΕΕ.
Και σε μια προσπάθεια να μειώσει τις συνέπειες η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 1,2 δισ. ευρώ τις πληγείσες επιχειρήσεις .
«Το Brexit είναι ο πιο πιεστικός και άμεσος κίνδυνος για την οικονομία μας» και μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία «θα ήταν πολύ δύσκολη», δήλωσε ο Donohoe κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.
«Ανακοινώνω ένα σύνολο δαπανών ύψους 1,2 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουμε το Brexit», πρόσθεσε.
«Στις παραμονές ενός Brexit χωρίς συμφωνία, θα παρέμβουμε με σταθερό και ουσιαστικό τρόπο για να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και την οικονομία», δήλωσε ο Donohoe παρουσιάζοντας στο κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του για το 2020, ο οποίος βασίστηκε στην υπόθεση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Αυτές οι παρεμβάσεις θα στηρίξουν εταιρίες από κάθε επίπεδο και βαθμό δυσκολίας, με ιδιαίτερη εστίαση στους τομείς που εκτίθενται περισσότερο, όπως τα τρόφιμα, η βιομηχανία και οι εμπορικές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο», κατέληξε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης