Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το γ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,3% για το γ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε πτώση για την Σπτέμβριο του 2019, στις 96 μονάδες
Οριακή επιτάχυνση της γαλλικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/10), διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,3% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε πτώση για τον Σεπτέμβριο του 2019, στις 96 μονάδες, έναντι 99 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω αδυναμία στους τομείς μηχανικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών σημείωσε οριακή πτώση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 99 μονάδες, με τις επιχειρήσεις ωστόσο να αναμένουν επιτάχυνση της συνολικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο.
Όσον αφορά τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος για τον κατασκευαστικό κλάδο, καταγράφηκε άνοδος στις 105 μονάδες, έναντι 104 μονάδων τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι η ανάπτυξη του κλάδου θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης