Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker και Barnier ελπίζουν σε μια συμφωνία Brexit με τον Boris Johnson

Juncker και Barnier ελπίζουν σε μια συμφωνία Brexit με τον Boris Johnson
Juncker: Οι Βρυξέλλες δεν θα πάρουν την ευθύνη για ένα no-deal Brexit – Barnier: Είναι θέμα καλής διάθεσης η επίτευξη συμφωνίας
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δήλωσε νωρίτερα σήμερα 9/10, ότι οι Βρυξέλλες δεν θα πάρουν την ευθύνη για ένα  no-deal Brexit, επαναλαμβάνοντας ότι συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με τον Boris Johnson.
«Προσωπικά δεν αποκλείω μια συμφωνία», δήλωσε ο Juncker στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
«Θα δούμε τις επόμενες μέρες πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», είπε, προειδοποιώντας ότι «δεν αποδεχόμαστε αυτό το παιχνίδι ευθυνών που ξεκίνησε στο Λονδίνο».
Στην ίδια συζήτηση με τους ευρωβουλευτές, ο επικεφαλής των διαπαραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit Michel Barnier, δήλωσε ότι, «αν υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές, τότε είναι δυνατή μια συμφωνία», ενώ παράλληλα εκτίθενται οι βαθιές αντιρρήσεις της κυβέρνησης σε προτάσεις που υπέβαλε το Ηνωμένο Βασίλειο για την αποφυγή ενός σκληρού συνόρου στην Ιρλανδία.
Η λύση του κ. Johnson για το ζήτημα αυτό που έπληξε τις συνομιλίες Brexit «βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε εξαιρέσεις, σε παρεκκλίσεις και σε τεχνολογία που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί», δήλωσε ο κ. Barnier.
«Αντικαθιστά μια λειτουργική, πρακτική, νομική, επιχειρησιακή λύση, με μια λύση που είναι απλώς μια προσωρινή λύση», πρόσθεσε.
Διαμαρτυρήθηκε επίσης, ότι η Βρετανία θέλει να αφήσει τα κρίσιμα ζητήματα ανεπίλυτα μέχρι να φύγει, ενώ τόνισε ότι η ΕΕ εξετάζει «έναν πιο σημαντικό ρόλο για τα θεσμικά όργανα της Βόρειας Ιρλανδίας», και αυτό δεν μπορεί να περιλαμβάνει μονομερή εξουσία βέτο πάνω στη συνθήκη απόσυρσης, δήλωσε ο κ. Barnier.
«Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα λειτουργεί για όλους», κατέληξε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης