Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson σε Trump: Αναθεώρησε την απόφαση σου για δασμούς σε βρετανικά και ευρωπαϊκά προϊόντα

Johnson σε Trump: Αναθεώρησε την απόφαση σου για δασμούς σε βρετανικά και ευρωπαϊκά προϊόντα
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ θα βλάψει πολλούς τομείς ειδικά στην ποτοποιία τονίζει ο Johnson
Να αναθεωρήσει την απόφαση του και να πάρει πίσω την επιβολή τελωνειακών δασμών σε βρετανικά και ευρωπαϊκά προϊόντα  κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson.
Σύμφωνα με τη Downing Street κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν Trump και Johnson, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως η απόφαση αυτή για επιβολή δασμών από τις 18/10 σε εισαγόμενα ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα βλάψει πολλούς τομείς, και ειδικά την ποτοποιία καθώς οι ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο μεταξύ άλλων το σκοτσέζικο ουίσκι.
Για αυτό το λόγο ο Johnson προέτρεψε τον Trump να πάρει πίσω την απόφασή του και «να μην επιβάλει αυτούς τους τελωνειακούς δασμούς».
O Trump αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση ύστερα από απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) υπέρ της Ουάσιγκτον, η οποία είχε προσφύγει στον διεθνή θεσμό εναντίον των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στην εταιρεία-κολοσσό της αεροναυπηγικής Airbus.
Το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών δασμών θα πλήξει εξαγόμενα προϊόντα από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, «τις τέσσερις χώρες από όπου προήλθαν οι παράνομες επιδοτήσεις» στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βιομηχανία αεροσκαφών, αναφέρουν οι ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, η Ε.Ε. διαμηνύει ότι θα ανταποδώσει, επιβάλλοντας επίσης εμπορικές κυρώσεις, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως ελπίζει να επιτευχθεί φιλικός διακανονισμός και να αποφευχθεί η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, που θα έβλαπτε τις οικονομίες και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης