Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 0,1% συρρικνώθηκε η οικονομία της χώρας τον Αύγουστο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά 0,1% συρρικνώθηκε η οικονομία της χώρας τον Αύγουστο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το βρετανικό ΑΕΠ θα παραμείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση
Απροσδόκητη συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω σημαντικής πτώσης στη βιομηχανική παραγωγή.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Βρετανίας υποχώρησε κατά -0,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί επέκταση της τάξεως του +0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα παραμείνει αμετάβλητο.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά +1,1% έναντι ετήσιας ανόδου +1,3% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων στο +0,9%.
Σύμφωνα με την ONS, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας υποχώρησε κατά -0,6% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,1% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,1%.
Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,8% έναντι ετήσιας πτώσης -1,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο -0,9%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε επίσης πτώση -1,7%.
Αντίθετα, η παραγωγή του κατασεκυαστικού κλάδου αυξήθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης