Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΥΠΕΞ Ιράν: Οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη Συρία - Σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών

ΥΠΕΞ Ιράν: Οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα από τη Συρία - Σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από τη Βόρεια Συρία
Έκκληση προς την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Βόρεια Συρία απηύθυνε σήμερα (10/10) το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις της Άγκυρας θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «κατανοώντας τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν θεωρεί πως οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια αποτελεί δρόμο για ευρύτερες υλικές και ανθρωπιστικές ζημιές».
Παράλληλα, το ιρανικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την ανησυχία του για τη σχετική εξέλιξη, η οποία «θέτει τις ζωές των πολιτών σε κίνδυνο», ενώ κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει «άμεσα» την επιχείρηση και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την περιοχή.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν επαναλαμβάνει ότι η σημερινή κατάσταση στην περιοχή οφείλεται σε διεθνικές παρεμβάσεις, ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες», προσθέτοντας ότι «εκφράζουμε την ετοιμότητα να επιλύσουμε τις περιφερειακές εντάσεις μέσω της διαμεσολάβησης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας».
Η ανακοίνωση του Υπουργείο καταλήγει λέγοντας ότι «το Ιράν πιστεύει ότι η λύση στις συνεχιζόμενες αναταραχές περνάει μέσα από τη λήψη ειρηνικών μέτρων και από τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, καθώς και της Συμφωνίας Adana».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης