Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίφθηκε τελικώς η υποψηφιότητα Goulard για την Κομισιόν - Πλήγμα για τον Macron

Απορρίφθηκε τελικώς η υποψηφιότητα Goulard για την Κομισιόν - Πλήγμα για τον Macron
Απέρριψε την υποψηφιότητα Goulard το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Η Γαλλίδα Sylvie Goulard, την οποία είχε ορίσει ο E. Macron για τη θέση της Επιτρόπου της Γαλλίας στην μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είδε σήμερα την υποψηφιότητά της να απορρίπτεται με μεγάλη πλειοψηφία κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας των ευρωβουλευτών.
Ανάμεσα στους ευρωβουλευτές που κλήθηκαν να ψηφίσουν, 82 ψήφισαν κατά, 29 υπέρ και ένας απείχε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η κα. Goulard είχε κληθεί σε δεύτερη ακρόαση, μετά από την πρώτη στις 2 Οκτωβρίου.
Η Goulard, αναπληρώτρια διοικήτρια της Τράπεζας της Γαλλίας και πρώην ευρωβουλευτής, ήταν υπουργός Αμύνης στην κυβέρνηση Macron το 2017 αλλά παραιτήθηκε ένα μήνα μετά τον διορισμό της μετά από καταγγελία για τον τρόπο πρόσληψης κοινοβουλευτικών βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο και για κατάχρηση κονδυλίων.
Στόχος του Macron ήταν ένα «ισχυρό οικονομικό χαρτοφυλάκιο για την Κομισιόν».
Δύο έρευνες είναι σε εξέλιξη, η μια από τη γαλλική δικαιοσύνη και η άλλη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), για συμμετοχή της Γκουλάρ σε ένα σύστημα εικονικών θέσεων εργασίας για το κόμμα της, το κεντρώο MoDem.
Η S. Goulard, με ανάρτησή της στο twitter, έγραψε πως σέβεται την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κινοβουλίου, ενώ ευχαρίστησε την Ursula von der Leyen «για την εμπιστοσύνη, αλλά και όλους τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης