Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλιφόρνια: 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς ρεύμα - «Για λόγους ασφαλείας» ισχυρίζεται ο πάροχος

Καλιφόρνια: 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χωρίς ρεύμα - «Για λόγους ασφαλείας» ισχυρίζεται ο πάροχος
Χωρίς ρεύμα η Βόρεια Καλιφόρνια
Τουλάχιστον 1,5 εκ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια, καθώς η εταιρεία Pacific Gas & Electric ανακοίνωσε ότι θα κόψει το ρεύμα, σε μία προσπάθεια να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.
Ήδη η εταιρεία έχει διακόψει την παροχή ρεύματος σε 800.000 σπίτια, επιχειρήσεις και άλλες τοποθεσίες στη Βόρεια Καλιφόρνια.
H διακοπή ανάγκασε σχολεία και επιχειρήσεις να σταματήσουν την λειτουργία τους, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών από κυβερνήτες και καταναλωτές.
Η εταιρεία προειδοποίησε ότι η διακοπή μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες και συμβούλεψε τους καταναλωτές να έχουν φορτισμένες μπαταρίες αλλά και μετρητά σε περίπτωση προβλημάτων και στα ΑΤΜ.
Η PG&E ενδιαφέρεται για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει σαν αποτέλεσμα πολύ πιο έντονες φωτιές και μεγαλύτερης διάρκειας.
Εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε: «Προχωρήσαμε στην διακοπή του ρεύματος ως μέτρο για την προσασία του κοινού από οποιαδήποτε δασική πυρκαγιά θα μπορούσε να προκληθεί εξαιτίας των υποδομών και του εξοπλισμού της PG&E».
Εξαιτίας βλάβης στις γραμμές υψηλής παροχής ρεύματος ξεκίνησε η μεγαλύτερη φονική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλλιφόρνιας το 2018.
Με την μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει ισχυρούς ανέμους, η κίνηση αυτή της διακοπής παροχής ρεύματος σκοπεύει να μειώσει αντίστοιχο κίνδυνο στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης