Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Νέο QΕ ετοιμάζει η Fed με αγορές ομολόγων αξίας 60 δισ. μηνιαίως

Goldman Sachs: Νέο QΕ ετοιμάζει η Fed με αγορές ομολόγων αξίας 60 δισ. μηνιαίως
Το νέο πρόγραμμα «QE Lite» εκτιμάται ότι θα διαρκέσει για διάστημα τεσσάρων μηνών
Βέβαιη ότι η Fed δεν θα αποφύγει να δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ανεξάρτητα εάν δεν το ονομάσει με αυτόν τον τρόπο, εμφανίζεται η Goldman Sachs σε report της.
Μάλιστα οι αναλυτές του χρηματοοικονομικού ομίλου, με τα δεδομένα που διαθέτουν αυτή τη στιγμή, θεωρούν ότι το νέο QE θα περιλαμβάνει αγορές 60 δισ. δολαρίων μηνιαίως, θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες και σε αυτές θα περιλαμβάνονται τόσο κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ μεγάλης διάρκειας ωρίμανσης όσο και έντοκα γραμμάτια.
Άλλωστε ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε διεύρυνση του ισολογισμού της, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί μόνο με ένα νέο QE, αν και ο ίδιος δεν θέλησε να το «βαφτίσει» με αυτόν τον τρόπο

Κατά τη Goldman Sachs «αναμένουμε νέες μηνιαίες αγορές από τη Fed με στόχο να αυξήσει τον ισολογισμό της κατά 200 δισ. δολάρια.

Με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα θα κατορθώσει να καλύψει σημαντικό μέρος από την έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει την αμερικανική αγορά και δεν φαίνεται ότι ικανοποίησαν οι πρόσφατες δημοπρασίες overnight repos.
Η Goldman εκτιμά ότι οι αγορές κρατικών ομολόγων μικρής διάρκειας και εντόκων γραμματίων δεν θα ξεπεράσουν τα 66 δισ. δολάρια, ενώ σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται και τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης