Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ στην Τζέντα, πιθανή τρομοκρατική ενέργεια - Άλμα +2% στο brent

tags :
Έκρηξη σε ιρανικό τάνκερ στην Τζέντα, πιθανή τρομοκρατική ενέργεια - Άλμα +2% στο brent
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται 60 μίλια από το λιμάνι της Τζέντα, και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα
(upd) Έκρηξη σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
"Δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πλοίο κοντά στο λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία", μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται τον στόλο των πετρελαιοφόρων του Ιράν.
«Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσαν οι πηγές.
Το τάνκερ έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις σαουδαραβικές ακτές και πετρέλαιο διαρρέει στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.
Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές.
«Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», επεσήμανε το Nour.
Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο πύραυλοι στοχοθέτησαν το τάνκερ προκαλώντας την έκρηξη, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Image

Στον απόηχο της επίθεσης οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άλμα.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +2,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,83% στα 54,53 δολ. ανά βαρέλι.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης