Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω εμπορικών συνομιλιών και Ιράν - Στο +2,57% και τα 60,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο λόγω εμπορικών συνομιλιών και Ιράν - Στο +2,57% και τα 60,62 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +2,35%
(upd) Σημαντική άνοδο σημείωσε σήμερα Παρασκευή (11/10) το πετρέλαιο, παραμένοντας κοντά στη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο της έκρηξης που σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ κοντά στο λιμάνι της πόλης Τζέντα, καθώς και λόγω των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +2,57% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 60,62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,35% στα 54,81 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA, το ιρανικό τάνκερ Sinopa έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με το πλήρωμα ωστόσο να είναι σώο και ασφαλές, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Image
Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν ήδη σε ανοδική τροχιά, δεχόμενες ώθηση τόσο από το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ, όσο και από την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Χθες (10/10) ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo, δήλωσε πως όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης και μίας νέας μείωσης στην παραγωγή των χωρών του Οργανισμού, η οποία θα έχει ως στόσο την εξισορρόπηση της αγοράς.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, καθώς σύμφωνα με τη New York Times οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε ανακοίνωση συμφωνίας αργότερα εντός της εβδομάδας, αποτρέποντας μία περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε χθες ότι η πρώτη μέρα συνομιλιών ήταν «πολύ καλή», προσθέτοντας ότι θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, αργότερα εντός της σημερινής ημέρας.
«Το πετρέλαιο έφερε τον αισιόδοξο τόνο από τις διμερείς συνομιλίες, και δέχθηκε επίσης ώθηση και από τις μαχητικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ για τις τιμές», τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης