Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο εκτεθειμένη στην τρομοκρατία όσο η Τουρκία - Cavusoglu: Προσδοκούμε αλληλεγγύη από τους συμμάχους

tags :
Stoltenberg: Καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο εκτεθειμένη στην τρομοκρατία όσο η Τουρκία - Cavusoglu: Προσδοκούμε αλληλεγγύη από τους συμμάχους
Ο γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, συναντήθηκε στην Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu
Τη στήριξη του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση στη Συρία ζήτησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, από τον γγ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στην Τουρκία.
«Δεν είναι αρκετό το "κατανοούμε τις ανησυχίες της Τουρκίας", θέλουμε να δούμε ξεκάθαρη αλληλεγγύη» δήλωσε μετά τη συνάντηση και επανέλαβε ότι «στόχος της επιχείρησης "πηγή της ειρήνης" είναι η εξάλειψη της τρομοκρατίες πέρα από τα τουρκικά σύνορα που αποτελούν νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ».
Κατά συνέπεια, ο Τούρκος υπουργός επεσήμανε ότι, η πιο φυσική και εύλογη προσδοκία του ΝΑΤΟ, είναι η αλληλεγγύη από τους συμμάχους της στο πλαίσιο του «αδιαίρετου της ασφάλειας».
Από την πλευρά ο Stoltenberg εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκαταβατικός επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «κανένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποφέρει τόσο πολύ από τρομοκρατικές επιθέσεις, δεν είναι τόσο πολύ εκτεθειμένο στην αστάθεια, στη βία, στην αναταραχή από τη Μέση Αναταολή, δεν φιλοξενεί τόσο πολλούς πρόσφυγες, όσο η Τουρκία».
Ο ίδιος φέρεται να επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βρει «συντονισμένη και βιώσιμη λύση» για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης