Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Αναγκαία μία νέα μείωση επιτοκίων εάν παραμείνουν οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία

Kashkari (Fed): Αναγκαία μία νέα μείωση επιτοκίων εάν παραμείνουν οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed τόνισε ότι το ενδεχόμενο ύφεσης παραμένει πιθανό
Τη θέση ότι μία νέα μείωση επιτοκίων θα είναι αναγκαία εάν παραμείνουν οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία, διατύπωσε σήμερα (11/10) ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε γνωρίζει πόσες μειώσεις θα χρειαστούν.
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξή τους στη Wall Street Journal, ο κ. Kashkari δήλωσε ότι «το βασικό μου σενάριο παραμένει η ανάπτυξη», για να προσθέσει παράλληλα ότι «δεν προβλέπω ύφεση, αλλά οι κίνδυνοι αυξάνονται».
«Εάν τα δεδομένα συνεχίσουν να έρχονται με αυτόν τον τρόπο, θα στηρίξω μία ακόμα μείωση επιτοκίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Kashkari, ο οποίος διευκρίνισε ότι «δε γνωρίζω πόσο περισσότερο πρέπει να μειώσουμε τα επιτόκια».
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή της Fed προχώρησε σε μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τόσο στη συνεδρίαση του Ιουλίου όσο και στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με τους αναλυτές να προβλέπουν μία ακόμα μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου.
«Εάν η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, θα την στηρίξω και θα πω ότι έχει νόημα», τόνισε ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «δε γνωρίζω εάν πρέπει να κάνουμε περισσότερα από αυτό», καθώς και ότι «δεν έχω κάποιο τελικό σημείο, καθώς είναι ζήτημα που αφορά την κάθε συνεδρίαση σταδιακά».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι δεν τάσσεται υπέρ μίας μείωσης επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς οι συνθήκες έχουν αλλάξει, ενώ τόνισε πως «οποιεσδήποτε ανησυχίες υπάρχουν για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την κανονιστική πολιτική».
«Έχουμε την υποχρέωση να επιτύχουμε τη διπλή εντολή μας και έχουμε ένα περιορισμένο σύνολο εργαλείων να χρησιμοποιήσουμε», επεσήμανε ο κ. Kashkari, αναφερόμενος στην προσπάθεια της τράπεζας να επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού και να διατηρήσει ισχυρή την αγορά εργασίας.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Minneapolis Fed επεσήμανε ότι «ο πρόεδρος Powell έχει τεράστια υποστήριξη στην Επιτροπή», για να προσθέσει ότι «θα τον στηρίξουμε στον δρόμο που θέλει να οδηγήσει την Επιτροπή, καθώς όταν υπάρχει αυτό το ευρύ φάσμα απόψεων, θεωρών πως οι απόψεις του προέδρου γίνονται ακόμα πιο σημαντικές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης