Διεθνή

Προειδοποίηση Putin για τη Συρία - Φυλακισμένοι τζιχαντιστές μπορεί να δραπετεύσουν

Προειδοποίηση Putin για τη Συρία - Φυλακισμένοι τζιχαντιστές μπορεί να δραπετεύσουν
Ο Putin δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση
Για τον κίνδυνο να δραπετεύσουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξάγει εκεί η Τουρκία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Putin, μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι η Τουρκία μπορεί να διατηρήσει υπό έλεγχο την κατάσταση.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων μπορεί να προκαλέσει την επανεμφάνιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.
Χιλιάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνται από τους Κούρδους, υπάρχει κίνδυνος να ανακτήσουν την ελευθερία τους, «είναι μια πραγματική απειλή για εμάς, για εσάς, διότι πού θα πάνε και πώς;», είπε Vladimir Putin. στη διάρκεια συνόδου κορυφής πρώην σοβιετικών χωρών.
 «Δεν είμαι σίγουρος πως ο τουρκικός στρατός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση», υπογράμμισε.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Ρωσία άσκησε βέτο στη δήλωση των πέντε ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ,  του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και του Βελγίου που καταδίκαζαν την επιχείρηση της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης