Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ισχυρή ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα - Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ

Capital Economics: Ισχυρή ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα - Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ
H Capital Economics εκτιμά ότι οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ είναι αισιόδοξες
Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα παραμείνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, καθώς η επενδυτική ζήτηση είναι ισχυρή, εκτιμούν οι αναλυτές της Capital Economics, στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων για την Ευρώπη.
Στον απόηχο της κατάθεσης του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2019 και την επιτυχημένη επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης που αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ.
Και ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, η Capital Economics εκτιμά ότι αυτή πεποίθηση εδράζεται στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ.
Ως εκ τούτου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η δημοσιονομική θέση θα είναι χειρότερη, από ότι εκτιμάται στον προϋπολογισμό.
Παρόλα αυτά, η διάθεση των επενδυτών για ελληνικά ομόλογα παραμένει ισχυρή, σύμφωνα με την Capital Economics, η οποία σημειώνει το αρνητικό επιτόκιο στην έκδοση των εντόκων γραμματίων.
Δεδομένης της απουσίας άμεσων κινδύνων για τα δημοσιονομικά και της διατήρησης του χαμηλού κόστους δανεισμού από την ΕΚΤ, εκτιμάται ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα παραμείνουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης