Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Renault απομακρύνει τον CEO Thierry Bollore - Γυρνάει σελίδα στην εποχή του Carlos Ghosn

tags :
Η Renault απομακρύνει τον CEO Thierry Bollore - Γυρνάει σελίδα στην εποχή του Carlos Ghosn
Η Renault απομακρύνει τον διευθύνοντα σύμβουλο Thierry Bollore, γυρνώντας σελίδα στην εποχή του Carlos Ghosn
Απεπέμφθη σήμερα (11/10) από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στη Renault, o Thierry Bollore που κατείχε την θέση από τον περασμένο Ιανουάριο διαδεχόμενος τον ισχυρό άνδρα της κοινοπραξίας Renault-Nissan, Carlos Ghosn που με τη σειρά του ενεπλάκη σε οικονομικές ατασθαλίες στα ενδότερα της Nissan και είδε την πόρτα της εξόδου τον περασμένο χρόνο.
Οι δύο άνδρες φαίνεται πως είχαν καλή, συνθήκη που δεν πέρασε απαρατήρητη από διάφορα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της Renault αλλά και από την γαλλική κυβέρνηση που έχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της εταιρείας.
Την ανακοίνωση της αποπομπής του Thierry Bollore έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Renault, Jean-Dominique Senard (προερχόμενος από την Michelin) όπου ανέφερε πως η απόφαση εντάσσεται στα πλαίσια εξεύρεσης στελεχών για το ξεκίνημα μίας νέας αρχής στη διακυβέρνηση της κοινοπραξίας. Επίσης, αρνήθηκε ότι δέχθηκε οποιαδήποτε πίεση από την γαλλική κυβέρνηση ή τη Nissan σε αυτή την απόφαση.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Ghosn πολλά στελέχη προσκείμενα σε αυτόν τόσο στη Renault όσο και στην Nissan είτε υποβαθμίστηκαν, είτε μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Renault τη θέση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει η Clotible Delbos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης