Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πεκίνο καλεί τους Αμερικανούς για περαιτέρω εμπορικές συνομιλίες

Το Πεκίνο καλεί τους Αμερικανούς για περαιτέρω εμπορικές συνομιλίες
Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Κίνα για τον εμπορικό πόλεμο
Το Πεκίνο έχει προσκαλέσει τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, R. Lighthizer, τον ΥΠΟΙΚ S. Mnuchin και τις ομάδες τους για περαιτέρω εμπορικές συνομιλίες στην Κίνα.
Η πρόσκληση αφορά συνάντηση πριν την επόμενη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Χιλή.
διαίτερα αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν ΗΠΑ και Κίνα αναφορικά με τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, καθώς, σύμφωνα με το Bloomberg οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών κατέληξαν σε μία «μερική συμφωνία», η οποία ευελπιστούν ότι θα μετατραπεί σε «πλήρη συμφωνία» έως το τέλος του 2019.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο βάσει της συμφωνίας η Κίνα θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, ενώ οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε άρση ορισμένων δασμών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα, αναφέροντας πως οι νέες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών πήγαν απρόσμενα καλά και μάλιστα καλύτερα από ότι αναμενόταν» ενώ CNBC μεταδίδει πως οι δύο πλευρές εμφανίζονται διατεθειμένες να βρουν λύσεις και να βάλουν τέλος σε έναν εμπορικό πόλεμο που τους έχει ήδη στοιχίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο το Πεκίνο επιμένει να τηρεί μια πιο επιφυλακτική στάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης