Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι έξι κατηγορίες που αποδίδονται από τον Trump στον ανώνυμο πληροφοριοδότη, αλλά και σε βάρος των Biden

tags :
Οι έξι κατηγορίες που αποδίδονται από τον Trump στον ανώνυμο πληροφοριοδότη, αλλά και σε βάρος των Biden
ΗΠΑ: Οι έξι κατηγορίες που αποδίδονται από τον πρόεδρο Trump και τους υποστηρικτές του στον ανώνυμο πληροφοριοδότη, αλλά και σε βάρος των Biden
Καθώς ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να αντικρούσει τις κινήσεις των Δημοκρατικών για τις διαδικασίες παραπομπής, τόσο ο πρόεδρος Trump όσο και οι πολιτικοί του σύμμαχοι προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή στον αρχικό πληροφοριοδότη, στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden, αλλά και στον γιο του Hunter κατηγορώντας τους για απάτη, για ανάρμοστη συμπεριφορά και αμφισβητώντας τα κίνητρά τους.
Οι κυριότερες κατηγορίες που αποδίδονται σε βάρος του ανώνυμου πληροφοριοδότη, αλλά και των Biden:

1. Ο πληροφοριοδότης έχει πολιτικά κίνητρα

Με ανάρτησή του στα μέσα της εβδομάδας ο πρόεδρος Trump αναφέρθηκε στον πληροφοριοδότη χαρακτηρίζοντας τον «ουσιαστικά προκατειλημμένο» και λέγοντας ότι έχει δεσμούς με τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αποδεικνύονται από γεγονότα μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο Γενικό Επιθεωρητή της Κοινότητας των Αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών, ο πληροφοριοδότης έχει ελεγχθεί για ενδεχόμενες πολιτικές προκαταλήψεις στην διάρκεια μιας κατάθεσής του μετά την καταγγελία.
Η ταυτότητα του πληροφοριοδότη παραμένει μυστική, αλλά έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν ως ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών, ως ένας δημόσιος υπάλληλος καριέρας κι ένας εγγεγραμμένος Δημοκρατικός.
Σε ανακοίνωσή τους, οι δικηγόροι του τόνισαν ότι ο ίδιος δεν έχει ποτέ εργαστεί για κάποιον υποψήφιο πολιτικού κόμματος, κάποια προεκλογική εκστρατεία ή κάποιο κόμμα.
Καθώς είναι ένας δημόσιος υπάλληλος καριέρας θεωρείται πιθανό να έχει υπηρετήσει υπό τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ J. Biden ή να έχει ενημερώσει τα μέλη του Κογκρέσου, αλλά ένας τέτοιος ρόλος δεν μπορεί να θεωρηθεί κομματικός.

2. Ο πληροφοριοδότης είχε λάθος αντίληψη για την τηλεφωνική επικοινωνία Trump-Zelensky

Ο πρόεδρος Trump έγραψε στο Twitter «ότι ο πρώτος αποκαλούμενος πληροφοριοδότης από δεύτερο χέρι, αντιλήφθηκε την τηλεφωνική μου συνομιλία με εντελώς λανθασμένο τρόπο».
Ωστόσο, από τότε, το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρισμών που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του προέδρου Trump εδράζονται στο αντίγραφο της επίμαχης τηλεφωνικής συνομιλίας, το οποίο δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος.
Στο κείμενο αυτό, ο πρόεδρος Trump εμφανίζεται να ζητάει από τον πρόεδρο Zelensky «μία χάρη», εμφανιζόμενος να ασκεί πιέσεις για την διενέργεια έρευνας σε βάρος των Biden.

3. Ο πληροφοριοδότης έχει πληροφορίες που προέρχονται μόνο από άλλη πηγή

Στην καταγγελία του, ο ανώνυμος πληροφοριοδότης είπε ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από περισσότερους από έξι αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, αλλά κι άλλων υπηρεσιών της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ παραδέχεται ότι ο ίδιος «δεν είναι άμεσος μάρτυρας των περισσότερων γεγονότων που περιγράφει».
Ωστόσο, ο αρμόδιος επιθεωρητής σημείωσε αργότερα, ότι ο πληροφοριοδότης είχε άμεση γνώση για συγκεκριμένη συμπεριφορά [που διατυπώνεται ως ισχυρισμός].

4. Ο J. Biden ήθελε την απόλυση ενός Ουκρανού εισαγγελέα προκειμένου να προστατεύσει τον γιο του, Hunter

Σε μία ανάρτηση που έκανε τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Trump έγραψε στο Twitter ότι ο Biden απαίτησε «την απόλυση ενός εισαγγελέα που διενεργούσε έρευνα για τον Αφγανιστάν από την ουκρανική κυβέρνηση ή στην αντίθετη περίπτωση δεν θα έπαιρναν [οι Ουκρανοί] ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων από τις ΗΠΑ».
Ο ισχυρισμός αυτός είναι παραπλανητικός, καθώς διατυπώνονταν σε παγκόσμια επίπεδο κριτική για τις ενέργειες του (τότε) γενικού εισαγγελέα στην Ουκρανία.

5. Ο Hunter Biden εισέπραξε χιλιάδες δολάρια ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του παραγωγής φυσικού αερίου Burisma

Ο Hubnter Biden κι ένα άλλο εταιρικό στέλεχος (Rosemont Seneca Partners) είχαν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ουκρανικής ενεργειακής εταιρίας.
Σύμφωνα με τραπεζικά αρχεία που επεξεργάστηκε το ABC News γίνονταν εισπράξεις 166.666 δολαρίων από την Burisma, που ελέγχει Ρώσος ολιγάρχης.

6.Ο Hunter Biden δεν είχε σχετική εμπειρία για να αναλάβει μία θέση στην Burisma

Είναι αληθές ότι δεν είχε ουσιαστική προηγούμενη εμπειρία στην ενεργειακή βιομηχανία της Ανατολικής Ευρώπης όπου δραστηριοποιούνταν η Burisma.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης