Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου από το ιρανικό τάνκερ – Σ. Αραβία: Εξέπεμψε σήμα κινδύνου ιρανικό δεξαμενόπλοιο

tags :
Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου από το ιρανικό τάνκερ – Σ. Αραβία: Εξέπεμψε σήμα κινδύνου ιρανικό δεξαμενόπλοιο
Η Σαουδική Αραβία έλαβε την Παρασκευή 11/10 σήμα κινδύνου από ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο
Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Sabiti που φαίνεται να χτυπήθηκε από πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας , ενώ το πλοίο πλέει προς τον Κόλπο, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.
Αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται σύμφωνα με το Mehr, δήλωσε ότι το τάνκερ κινείται προς τα ύδατα του Κόλπου και «ελπίζουμε ότι θα εισέλθει στα ιρανικά ύδατα με ασφάλεια», ενώ «η διαρροή πετρελαίου έχει σταματήσει».
Το δεξαμενόπλοιο Sabiti αποτέλεσε στόχο χθες, Παρασκευή 11/10, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σε ένα περιστατικό που σε περίπτωση επιβεβαιωθεί θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, όπου από τον Μάιο έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε τάνκερ και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Η Σαουδική Αραβία δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχόλιο μετά τις χθεσινές αναφορές για επίθεση στο ιρανικό τάνκερ, όμως το Σάββατο 12/10 το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA μετέδωσε πως η Σαουδική Αραβία έλαβε την Παρασκευή 11/10 σήμα κινδύνου από ένα κατεστραμμένο ιρανικό δεξαμενόπλοιο στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά το πλοίο συνέχιζε να πλέει και απενεργοποίησε την συσκευή εντοπισμού της θέσης του, πριν σταλεί βοήθεια.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA, δεν απάντησε το δεξαμενόπλοιο Sabiti σε αρκετές κλήσεις που έκαναν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης