Τελευταία Νέα
Διεθνή

Holzmann (ECB): Λάθος η πολιτική της ΕΚΤ - Ελπίδες για μια «νέα πορεία» υπό την Lagarde

Holzmann (ECB): Λάθος η πολιτική της ΕΚΤ - Ελπίδες για μια «νέα πορεία» υπό την Lagarde
Την ελπίδα ότι η Christine Lagarde θα αλλάξει την πολιτική της ΕΚΤ, εξέφρασε ο αυστριακός τραπεζίτης R. Holzmann
Ο νέος κυβερνήτης της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας, R. Holzmann, επέκρινε την «υπερβολικά χαλαρή» νομισματική πολιτικής της ΕΚΤ του Mario Draghi και δήλωσε πως ελπίζει σε μια νέα πορεία όταν αναλάβει επικεφαλής η Christine Lagarde.
Ο Holzmann ανέλαβε καθήκοντα και έγινε μέλος του συμβουλίου της ΕΚ τον Σεπτέμβριο 2019.
«Η άποψή μου είναι ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική είναι λανθασμένη και ότι χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική στο μέλλον», ανέφερε σε συνέντευξή του.
Στην τελευταία προσφορά της για την προστασία της οικονομίας της ευρωζώνης από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, η ΕΚΤ υποχώρησε τον περασμένο μήνα το επιτόκιο καταθέσεων της σε χαμηλά επίπεδα -0,5%, με την υπόσχεση ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ξαναρχίσει τις αγορές ομολόγων από 1ης Νοεμβρίου. Επίσης, διευκόλυνε τους όρους των μακροπρόθεσμων δανείων προς τις τράπεζες.
«Οι εταιρείες βασίζουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις μόνο οριακά σε χαμηλότερα επιτόκια, αλλά σε μεγάλο βαθμό στην προοπτική των κερδών», δήλωσε ο Holzmann, ενώ προσέθεσε πως «τα αρνητικά επιτόκια, από την άλλη πλευρά, φέρουν τον κίνδυνο αρνητικής δυναμικής».
Ελπίζοντας ότι η Christine Lagarde θα υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση, ο Holzmann δήλωσε «Η Christine Lagarde είναι πολύ καλός πολιτικός. Έχει επίσης τη δυνατότητα να εξισορροπήσει τις διαφορετικές απόψεις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ανέφερε. «Είμαι πεπεισμένος ότι έχει ακούσει τις αντίθετες φωνές, ότι θα τις πάρει σοβαρά και θα προσπαθήσει να βρει μια νέα προσέγγιση εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης