Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Φορτηγό πλοίο βούλιαξε κοντά στο Τόκιο λόγω του τυφώνα Hagibis

Ιαπωνία: Φορτηγό πλοίο βούλιαξε κοντά στο Τόκιο λόγω του τυφώνα Hagibis
Η επαφή με το πλοίο χάθηκε το Σάββατο 12/10
Ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά βρέθηκε βυθισμένο στη θάλασσα κοντά στο Τόκιο σήμερα 13/10, αφότου οι αρχές έχασαν τα ίχνη του, εξαιτίας του τυφώνα Hagibis που πλήττει την Ιαπωνία.
Το υπ. Μεταφορών της χώρας ανέφερε ότι τουλάχιστον 6 από τα 12 μέλη του πληρώματος έχουν σκοτωθεί.
Το πλήρωμα ήρθε από τη Μιανμάρ, την Κίνα και το Βιετνάμ, είπε το υπουργείο. Η ακτοφυλακή δεν μπορούσε να προσεγγιστεί άμεσα για σχόλια.
Το πλοίο είχε αγκυροβοληθεί από την ακτή της πόλης Kawasaki, νότια του Τόκιο, αλλά η επαφή χάθηκε το Σάββατο, δήλωσε το υπουργείο.
Εν τω μεταξύ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και μέλη σωστικών συνεργείων έχει στείλει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας στις πληγείσες από τον τυφώνα Hagibis περιοχές για να βοηθήσουν τους κατοίκους.
Oι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 18, οι αγνοούμενοι είναι 13 και πάνω από 150 οι τραυματίες, καθώς ο τυφώνας παρέλυσε στην κυριολεξία το Τόκιο, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε σχεδόν μισό εκατομμύριο σπίτια και οδηγώντας στη ματαίωση 800 πτήσεων ακόμα και σήμερα Κυριακή 13/10, αν και κάποια μαγαζιά άνοιξαν ξανά και γίνονται και αρκετά δρομολόγια τρένων κανονικά πια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης