Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Άστοχες οι δηλώσεις Johnson για εφικτή λύση - Το σχέδιο του για το Brexit δεν είναι αρκετά καλό

Barnier (ΕΕ): Άστοχες οι δηλώσεις Johnson για εφικτή λύση - Το σχέδιο του για το Brexit δεν είναι αρκετά καλό
O Michel Barnier δήλωσε σήμερα (13/10) ότι το νέο σχέδιο του Johnson για το Brexit δεν είναι αρκετά καλό για να γίνει αποδεκτό
Αρνητική ήταν η απάντηση των Ευρωπαίων στο νέο σχέδιο συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson για το Brexit γεγονός που οδηγεί τη Βρετανία σε άτακτη έξοδο από την ΕΕ στις 31/10.
Ο Ευρωπαίος ειδικός Διαμεσολαβητής Michel Barnier δήλωσε σήμερα (13/10) ότι «το νέο σχέδιο του Johnson για το Brexit δεν είναι αρκετά καλό για να γίνει αποδεκτό».
Η δήλωση αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Johnson ότι «η συμφωνία για το Brexit είναι εφικτή αλλά χρειάζεται δουλειά» την οποία έκανε μετά το τέλος του υπουργικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενημερώθηκαν από τον Barnier ότι οι συνομιλίες δεν είχαν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο και ότι οι προτάσεις της Βρετανίας ήταν λιγότερες των προσδοκιών που απαιτείται για μια συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στη Δευτέρα (14/10).

Βήμα - βήμα οι κρίσιμες σημερινές κινήσεις

Ο Michel Barnier ενημερώνει του αξιωματούχους της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις, προειδοποιώντας ότι δεν έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος αν και ο Johnson εμφανίστηκε διαλλακτικός ως προς ένα συμβιβασμό για τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn, ζήτησε από τον Johnson παράταση του Brexit.
Μετά τις συνομιλίες ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής ενημέρωσε την Κομισιόν για τις εξελίξεις επιμένοντας ωστόσο ότι «δεν είναι αρκετά καλές για να γίνουν αποδεκτές» προκαλώντας μεγαλύτερη πίεση για τον βρετανό πρωθυπουργό.
Λίγο αργότερα, ο γ.γ του Συμβουλίου της ΕΕ Jeppe Tranholm-Mikkelsen δήλωσε ότι «η επίτευξη συμφωνίας θα είναι πλέον πολύ δύσκολη πριν από τη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Οκτωβρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης