Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν είμαστε εμείς πίσω από την επίθεση στο ιρανικό τάνκερ

Σαουδική Αραβία: Δεν είμαστε εμείς πίσω από την επίθεση στο ιρανικό τάνκερ
Αρνείται το Ριάντ ότι ευθύνεται για την επίθεση της Παρασκευής (11/10) σε ιρανικό τάνκερ
Το Ριάντ αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον του ιρανικού τάνκερ την Παρασκευή 11/10 στην Ερυθρά Θάλασσα.
«Δεν συμμετείχαμε σε τέτοια συμπεριφορά. Αυτό δεν είναι το πώς λειτουργούμε και αυτό δεν το κάναμε στο παρελθόν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Adel al-Jubeir σε δημοσιογράφους στο Ριάντ.
«Η υπόθεση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ας περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε τι συνέβη πριν περάσουμε σε συμπεράσματα».
Την Παρασκευή έκρηξη σημειώθηκε σε ιρανικό τάνκερ που ανήκει στην κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο το οποίο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της πόλης Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσε το πρακτορείο ISNA, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Το τάνκερ Sinopa, το οποίο ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Ιράν (NIOC), έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και πετρέλαιο χύνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
«Δύο πύραυλοι έπληξαν το ιρανικό πλοίο κοντά στο λιμάνι της Τζέντας στην Σαουδική Αραβία», μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται τον στόλο των πετρελαιοφόρων του Ιράν.
«Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», πρόσθεσαν οι πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης