Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altun (Τουρκία): Θα συνεχίσουμε στη Συρία μέχρι να εξοντώσουμε το Ισλαμικό Κράτος

Altun (Τουρκία): Θα συνεχίσουμε στη Συρία μέχρι να εξοντώσουμε το Ισλαμικό Κράτος
Το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθρός της Τουρκίας λέει ο Altun
Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις εκκλήσεις για άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης κατά των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, η Τουρκία επιμένει ότι θα πάει μέχρι τέλους προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να βάλει οριστικό τέλος στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.
Σε δηλώσεις του ο Fahrettin Altun, εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους μέχρι αυτοί οι τρομοκράτες να εξαλειφθούν τελείως.
«Το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθρός της Τουρκίας.
Δεν θα σταματήσουμε να τους πολεμάμε μέχρι να τους εξαλείψουμε τελείως.
Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Είμαστε μια χώρα που είναι απολύτως αφοσιωμένη στην καταπολέμηση αυτών των δειλών τρομοκρατών» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Altun, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εστιάσει στο Ισλαμικό Κράτος και όχι στις κουρδικές δυνάμεις στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Altun δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο ο Erdogan μιλά για το Ισλαμικό Κράτος και για την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης στη Συρία.
«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που πραγματικά πολέμησε αυτή τη δειλή τρομοκρατική οργάνωση.
Όσον αφορά τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους που παραμένουν στη Συρία, επισημαίνω πως είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη.
Όσοι συνεχίζουν να εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της χώρας μας, δεν έχουν καλές προθέσεις» υποστήριξε ο Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης