Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Θετική είναι η ψυχολογία και ειδικά στις τράπεζες μετά την έγκριση του σχεδίου Ηρακλής, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά, επομένως οι αναλυτές περιμένουν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση. Το εταιρικό ομόλογο της Τέρνα θα είναι στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα.

Η κάλυψη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το επιτόκιο αρκετά καλό για την εταιρεία. Επιπλέον αύριο 15/10 θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε 30/6 η Jumbo, η οποία έχει δώσει μία γεύση για τις πωλήσεις της ήδη. Από τις μικρές η MLS λόγω της μεγάλης πτώσης των τελευταίων ημερών θα είναι και αυτή στο επίκεντρο.

Η αγορά ξεκίνησε με ήπιες απώλειες και με χαμηλό τζίρο. Οι τράπεζες έχουν μικρές απώλειες αλλά τις ελέγχουν οι αγοραστές όπως φαίνεται με το γενικό δείκτη να μην απομακρύνεται από τις 855 μονάδες.

MLS: Στο επίκεντρο από το ξεκίνημα και ήδη στα πρώτα λεπτά έχει πάει αρκετές φορές σε δημοπρασία γιατί υπάρχει αυξημένη μεταβλητότητα στη μετοχή. Κάνει πράξης κάτω από τα 2 ευρώ και ο όγκος είναι στις 10 χιλ. τεμάχια. Το ομόλογο λήξεις 2022 έχει πωλητή στις 70 μονάδες.

ΟΤΕ: Οι ίδιες μετοχές έχουν ξεπεράσει το 1,5% και η μετοχή βρίσκεται κοντά στα 13 ευρώ. Στο ξεκίνημα έχει γίνει όγκος 63 χιλ. τεμαχίων.

LAMDA: Πράξεις κάτω από τα 7,50 ευρώ με το βλέμμα βέβαια στην αύξηση κεφαλαίου και στην προσπάθεια να ανιχνεύσουν οι επενδυτές που θα γίνει οι αύξηση και ποιοι άλλοι μεγάλοι όμιλοι θα τοποθετηθούν σε αυτό το μεγάλο project.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά τις καλύτερες τελευταίες συνεδριάσεις το βλέμμα παραμένει στην αντίδραση που μπορεί να βγάλει η μετοχή. Με μικρό όγκο ενισχύεται οριακά.

ΑΔΜΗΕ: Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 2,05 ευρώ.

JUMBO: Αύριο μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα με τις πωλήσεις να έχουν κλείσει τη χρήση ενισχυμένες κατά 8% και στα 812 εκατ. ευρώ, υψηλότερες δηλαδή από την εκτίμηση της διοίκησης που έκανε λόγο για αύξηση 5-7%.

Η Euroxx περιμένει EBITDA 237 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7% και καθαρά κέρδη 165 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9%. Η χρηματιστηριακή περιμένει συνολικό μέρισμα 0,47 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,7%, ενώ υπενθυμίζεται πως έχει δώσει η εταιρεία προσωρινό μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή τον περασμένο Μάιο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με αυξημένο όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα έχουν γίνει 16 χιλ. τεμάχια και λίγο κάτω από τα 0,45 ευρώ έχουν στηθεί οι πωλητές.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου αρκετές μετοχές είναι φθηνές και ειδικά μετά την πρόσφατη διόρθωση. Από όλες τις κατηγορίες μετοχών. Μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε: Μυτιληναίος, Ελβαλχαλκόρ, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Καράτζης, Λύκος Μύλοι Λούλη, Μύλοι Κεπενού, Medicon, Ελινόιλ, Βογιατζόγλου, Πλαστικά Θράκης, Μουζάκης κ.α.

Αν το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης είναι επίσης καλό όσο ήταν και το πρώτο με τις τρέχουσες αποτιμήσεις οι μετοχές διαπραγματεύονται με μονοψήφιο p/e. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες ακόμα πέραν των παραπάνω.

ΣΠΥΡΟΥ: Με καλό όγκο για τα δεδομένα της η μετοχή ενισχύεται 6% και βρίσκεται στα 0,28 ευρώ με αποτίμηση λίγο κάτω από 8 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης