Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Interamerican: «Σύμμαχος ζωής» και στη διαχείριση χρονίων νόσων

tags :
Interamerican: «Σύμμαχος ζωής» και στη διαχείριση χρονίων νόσων
Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που στελέχωσε την ομάδα εθελοντών, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκε τα νησιά του Αργοσαρωνικού
Προσανατολισμένη σταθερά στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των χρονίων νόσων, η INTERAMERICAN υποστηρίζει σταθερά την εκστρατεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», που φέτος οργανώθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με κεντρικό μήνυμα «Ρύθμισε τον διαβήτη σου, προστάτεψε την καρδιά σου, ενημερώσου για τη σημασία του εμβολιασμού».
Το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που στελέχωσε την ομάδα εθελοντών, από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκε τα νησιά του Αργοσαρωνικού: Σαλαμίνα, Μέθανα, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρο, Αγκίστρι και Αίγινα, αναπτύσσοντας με παρουσιάσεις και διανομή εντύπου πληροφοριακού υλικού μια καμπάνια διαφώτισης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις με στόχο τη διάγνωση περιστατικών και, όπως διαπιστώθηκε σε δείγμα 650 ατόμων που εξετάστηκαν, σε 15 περιπτώσεις η νόσος δεν είχε διαγνωστεί. Εντοπίστηκαν περιστατικά με διαβήτη που δεν ήταν ρυθμισμένος (με αυξημένες τιμές σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης), καθώς και με έλκη άκρου ποδός, που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης (4 περιστατικά) ή καθαρισμού των μη βιώσιμων ιστών (56 περιστατικά).
Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, παράλληλα με την υποστηρικτική συνδρομή της στην εκστρατεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη», έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα για τον υγιεινό τρόπο ζωής και την πρόληψη, με σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων και άλλων πρωτοβουλιών. Ειδικότερα, καθοριστικός για την πρόληψη σοβαρών και χρονίων νόσων -και κατ’ εξοχήν του σακχαρώδους διαβήτη- είναι ο ρόλος της σωματικής δραστηριότητας και της ελεγχόμενης, προγραμματισμένης διατροφής. Στο οικοσύστημα υγείας, που η εταιρεία δημιουργεί στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής, εγγράφονται και έχουν ξεκινήσει από φέτος θεματικά webinars διατροφής ανοικτά στο κοινό, ενώ διανέμεται και η μηνιαία έκδοση «You Bewell» με θέματα υγείας, ειδικά για τους πελάτες ασφαλισμένους. Η INTERAMERICAN οργανώνει, επίσης, για την εταιρική κοινωνία του ανθρώπινου δυναμικού της σεμινάρια τόσο για τη σωστή διατροφή όσο και για τη διακοπή του καπνίσματος, με πολύ θετικά αποτελέσματα ανταπόκρισης των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης