Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ζητά περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, πριν υπογράψει την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας

tags :
Κίνα: Ζητά περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, πριν υπογράψει την  «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας
Tο Πεκίνο ζητά από τον πρόεδρο Trump να αναστείλει την επιβολή των κυρώσεων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για τον Δεκέμβριο.
Επιστρέφει η ανησυχία για την έκβαση των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας, καθώς το Πεκίνο ζητά περαιτέρω διαπραγματεύσεις, προτού προχωρήσει στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, το Πεκίνο ενδέχεται να στείλει αντιπροσωπεία  στη Σύνοδο Ασίας - Ειρηνικού, η οποία θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Χιλή, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Liu Je, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αρχική συμφωνία.
Δεύτερη πηγή ανέφερε ότι το Πεκίνο ζητά από τον πρόεδρο Trump να αναστείλει την επιβολή των κυρώσεων, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για τον Δεκέμβριο.
Tην Παρασκευή, οι ΗΠΑ και η Κίνα παρουσίασαν τα βασικά σημεία της πρώτης φάσης της εμπορικής τους συμφωνίας, με την Ουάσινγκτον να αναβάλει την προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα αύξηση των δασμών της.
Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν οι δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί και αξιωματούχοι και στις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά προκειμένου να μπορεί να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης